Inte hemma.

Just nu är vi inte hemma. Är i Stallarholmen och sover kvar till imorgon. För på onsdag börjar Jimmy jobba den lyllosen ;)
Håller på med middagen, kyckling ris och currysås, mums!
Vad mer kan man önska sig just nu, härligt väder,en glad och gó son och en underbar sambo :D
Har inte så mkt mer att skriva just idag, ska till Jimmys mormor strax och hälsa på lite.

Vet ni, jag tänker börja med "Visst ni att.." en gång varje dag så ni kanske får en tydligare bild av vem jag är, låter det bra?

Slänger in en bild istället ni kan njuta av ;)



Parken zoo!

Här kommer lite bilder från dagen. William fick även en tuff sovenir tröja och mjukis tiger av mormor och morfar på väg ut från parken! :D
Tack för dagen allihopa och vi hade iaf någorlunda tur med vädret, inget regn iaf! :)



Hästen var rolig när vi matade, oj vad William skrattade!



Eye of the tiger, grr!



Haha, getterna går fria på Barnens Zoo(där dom får klappa djuren) så kom denna get och hoppa upp på vårat picknik bord!! Inte ett dugg orädd asså och skulle upp i Williams vagn och va skit kelig haha. Rekomenderar er att gå dit.



Surrikat bebisar, så himla söta man ville sno en hem!



Avlsutar med en bild på fåret och William :) mer bilder på Facebook!

Shoppande fredag!

Idag började vi dagen med en STORhandling för runt 1200 spänn, inte handlat så mkt mat på månader! Men det är skönt ha allt påfyllt självklart. :)
Sen har jag även skaffat mig nya sommar skor, mitt älskade efterlängtade linne och nya leggings CHECK, då var månaden  shopping för min del klar!
Jag hoppas verkligen på bra väder imorgon, just nu regnar det utanför självklart :(
Inget regn imorgon när vi ska till Parken Zoo med Williams mormor och morfar!!

Ska fixa lite ärenden nu tills jag börjar på Komvux, måste skaffa mig studielån och beställa lite böcker ;)
Det blir mitt framför-datan-görande just nu.
Vi har även prövat dom nya blöjorna nu, Libero Activ som dom gör reklam för på TV. Ska tydligen vara 30% tunnare. Funkar, men är ganska stora på William och ändå är dom mellan 10-16 kg :S
Haha, jaja nog om mitt mamma snack. Jag ska göra mitt nu..

Fan vad det pissar utanför fönstret nu då :O



Provocerande eller ej?

Okej!
Nu känner jag att jag måste ta upp det här som alla skriver om. Den här bloggerskan som är ung mamma, Mikaela. Måste säga, först innan alla jäkla pojkvänner hit och dit och rökandet och den totala katastrofen hon utsatt sig för nu, så tyckte jag hon var en jäkla cool tjej. Men nu, what happend to her?! I något inlägg, skrev hon varför hon rökte, "Ja men jag är ju mamma, och det är lugnande att röka då" VA, vad snackar tjejen om?
Så hon uppmanar alla mammor att röka för det är lugnande?
Klär sig utmanande trots hon påstår hon blivit våldtagen? Och tror bara allmänt hon kan göra vad hon vill trots hon gav upp sin ungdom för ett barn i så ung ålder.
Jag tror inte tjejen insett vad hon gett sig in på riktigt ännu eller?
Var är dina föräldrar och finns ingen gräns för hur mkt mormor gör för Kelly?
En sån sak som att dom skrev att Kellys mormor tar hand om ungen på kvällarna så föräldrarna kan SOVA till skolan? Men Mikaela e väl mamma ledig och går inte i skolan, annars får hon inte ta ut föräldrapenningen right? Och har man valt skaffa barn tar man ansvaret själv och inte ge till mormor varje gång bara för man har skola?!
Ska dom göra så när dom får jobb också eller, lämna över till mormor så dom får sova ut till dom ska upp till jobbet? Haha skratt retande ju!

Nej, jag tycker inte alla ska lägga sin energi på den familjen längre. Ju mer kommentarer, ju mer provocerar dom ju fram mer hat och elaka kommentarer. Hur vore det att sluta läsa deras bloggar så kanske dom sitter mindre vid datan och kanske faktiskt inser vad en egen familj innebär!
Jag tror säkert dom e jätte bra med henne när dom väl tar sig tid med henne, men under den tiden då? Barn behöver sina föräldrar hela dagarna. Och visst kan man ha barnvakt nån gång i veckan sådär, men fan inte varje dag flera gånger ändå va?
Just det här som vissa "unga" tjejer inte ska skaffa sig barn tycker jag.
Dessutom har väl hon Mikaela nån sjukdom också för hennes sjuka beteenden ibland eller hennes personlighet. Hur kan det då bli bättre när man har barn och samtidigt kunna ta hand om sig själv.

Vad ska man tro på igentligen. Om det är så som alla får henne att framstå som, så hoppas jag personligen SOC eller nån annan myndighet ser problemen och griper in snabbt  innan hela den familjen går under totalt mer än dom redan gjort hitills.

Så sluta hoppa på stackaren och låt hennes liv vara så hoppas vi alla på en vändning!

IMG_0389

Sommar fint!

Har precis varit ute på en lång promenad och nu sover lillen äntligen sin middag och sambon är och gymmar så jag har lite egen tid och kollar lite på nätet efter saker man kan tänkas köpa med sig hem såhär nu till sommaren iår :)

Några saker jag redan bestämt mig för att få med mig hem imorgon är dessa snyggingar:





Snygga linnen är ett måste för mig på något sätt. Linnen och shorts eller jeans leggings kör vi på i sommar för min del ;) Vad satsar ni på i sommar?

Onsdag.

Idag har det inte hänt så speciellt mycket intressanta saker. Va till Öppna Förskolan imorse/förmiddags och William fick leka av sig lite med kompisarna där. :)
Slockande som vanligt i bilen påväg hem den sötnosen.
Jag fattar inte vilket knäppt väder det är ute, sol och regn om vart annat hela dagen :S
Men men, annars har vi bara tagit några promenader ute när det gått och gjort snt som behövs i sitt hem.
Jag tror inte jag berättat här i bloggen att Jimmy har ju fått ett 3 månader långt sommarjobb här i Eskilstuna detta år och inte på kyrkogården där hans pappa jobbar, i Södertälje som han annars brukar jobba på. Så där sparas det en del bensinpengar plus han inte behöver gå upp lika tidigt på morgonen, tar typ 5-10 minuter till kyrkogården här i Eskilstuna :D

nu behöver vi bara lösa vart William ska vara eller vem som kan ta hand om honom från och med 8-23 augusti, så både jag kommer plugga och Jimmy jobba. 
Hmm, nån som känner sig frivillig passa en vild bebbe några timmar hihi? ;)

Nej men iaf, det va inte så intressanta saker jag hade att skriva idag tror jag. Jag är otroligt trött just nu så jag vill bara gå och lägga mig och få sova till 10 imorgon, hmm never gonna happen tror jag ...
Tror det är för att William är så himla mammig just nu, nån mamma-period igen. Det är bara mamama han säger och grinar så fort jag rör mig en meter från honom. Visst, jätte kul och mysigt nu när han säger mamma ordentligt, mindre kul när han stor tjuter och tårarna sprutar om honom så fort jag reser mig från soffan(?) haha.




Plugg start!

Fick ett mejl idag såg jag nyss om att jag får börja på Komvux den 8 augusti i höst :)
Kommer läsa 4 ämnen så kommer inte ha så jätte mkt plugg ändå hoppas jag!
Känns ändå grymt bra, mindre bra är väl att man får pröjsa böckerna och allt själv än mot när man gick i gymnasiet :/
Men jaja, vad gör väl det när man får ta studielån hihi ;)

Just nu tvättar jag för fullt medans killarna sover middag tillsammans.
Blir nog sängen tidigt för våran del ikväll, efter Big Brother, eftersom vi ska upp tidigt imorgon igen till Öppna Förskolan. :)
Nu är jag grymt sugen på mina ostbågar i skåpet som väntar på mig, som mamma förtjänar man ju ändå lite lyx sådär för sig själv right? (a)

Förresten såg mina ögon bra ut, har små förändringar men inget som behöver ges laserbehandlingar för.
Är sånt man får genomgå om man har stora förändringar som diabetiker på sin ögonbotten (blodkärlen i ögat)
Skönt, så blir nog kallas om 1 år igen och inte 6 månader!


Sånna snygga bilder blir det:


Sjukhusbesök!

Idag var vi på Öppna Förskolan hela förmiddagen och hade roligt! Vi hade sångstund och sen fick William leka med alla barnen och han hittade några bästisar han lekte fint med :D
Sen sov han middag  och vi åt lunch när vi kom hem och nu ska vi strax åka iväg till sjukhuset för jag ska på Ögonfotografering för diabetesen.
Sen blir det tvätta i tvättstugan vid 4 till 7 så det är fullt upp hela dagen.

Helgens planer är att antingen lånar vi Jimmys föräldrars husvagn och drar till Hallstahammar och campar hela helgen eller så går vi på Parken Zoo hela familjen plus mina föräldrar ville följa med. Så hoppas på bra väder hur det än blir! Har fått 2 gratis erbjudanden till Parken Zoo så då utnyttjar man det ju helt klart och William älskar djur! :)

Men nu ska jag göra mig iordning och så så drar vi, uppdaterar mer senare!


Lekdag I Fina Vädret.

Idag tog jag med William på några riktigt långa promenader några gånger under dagen.
Vi gick bland annat till lekparken där vid vägen vi bor och så fick han testa på gräva i sandlådan och gunga lite och krypa runt på egen hand, det uppskattades väldigt mycket och oj vad kul han tyckte det var :D
För övrigt har han varit jätte glad och busig idag min lilla kille och det är så kul att se när han leker och skrattar!
Sen har jag tvättat några maskiner i tvättstugan idag på morgonen och fixat här hemma.

Imorgon ska vi iväg till landet i Stallarholmen och sova kvar där under helgen hela vår lilla familj och umgås med Williams farmor, farfar och farbror. :)
Ska bli skönt att komma ifrån lägenheten och "storstan" lite några dagar.
Så kommer inte bli något bloggande i helgen så ni vet hihi.
Något annat skoj har jag nog inte att berätta idag dessvärre, men vi hörs igen på söndag eller måndag! ;)



Nytt liv.

Har nyss kommit in från en jogging runda ute, super skönt att röra på sig igen efter en graviditet :)
Har börjat med sit-ups och andra mag och ben övningar hemma nu som jag ska försöka hålla!
Är ju 155 cm och väger 55 kg, enligt BMI kollen är jag inom idealvikten för min längd, men jag skulle behöva gå ner 2 kg iaf mest för min egen skull känner jag ändå.
Har även börjat tänka på vad jag äter numera och hur mycket.
Självklart ska man inte sluta äta det man gillar på en gång.
Men jag kan säga jag trappat ner med colan och godis och andra skit saker som sätter sina spår.
Har någon av er läsare tips på bra övningar som ni vet fungerar?

Helst av allt skulle jag vilja börja på BalanZe igen, men det kostar att ligga på topp, bara startavgiften på 800 spänn :/ så tills att jag får jobb eller bra inkomst så blir det hemma träning, det bästa av situationen.

Tror jag skulle må bättre av regelbunden träning och frukost, lunch och middag + 2-3 mellanmål om dagen!
Men hur som helst, kom med tips om övningar allihopa!!


Frågestund!





Eftersom jag sett jag har nya läsare tänkte jag slänga upp en frågestund här och nu, ställ era frågor fram till imorgon klockan 18 och var inte blyga! :)


Onsdag, lill lördag!

Imorse gick vi till Öppna Förskolan och hade sångstund och William fick leka lite med dom andra barnen där. Som vanligt gick han direkt fram till barnen och skulle hälsa och ta på dom, hihi. :)
Han leker så fint med andra, han ger dom hans saker han leker med, inte tar dom själv och han bits inte eller andra dumheter, stolt man blir!
Så som sakt, dagis blir nog helt perfekt för honom i höst :D
Haha, va lite roligt för en pappa på Öppna Förskolan prata om att han son som var några månader äldre än William, han vakna vid 5 på morgonen(!?) okej, jag är väldigt nöjd med att få gå upp 8-9 ändå tror jag ;)

Annars har jag postat paket nere på Ica idag och ringt lite ärenden. Så nu ska jag göra favvo lunchen, korv och makaroner hade jag tänkt.
Förresten, ni som har barn i Williams ålder och har testat Up & Go blöjorna 7-11 kg, kissar era barn också igenom dom, för det gör William men bara ibland. Som när han vaknade nyss från middags luren, då var han helt genom kissig stackaren :(

Men men, idag händer inte nåt speciellt utan blir nog en lång promenad i fina vädret och låta William leka nånstans i en park :)
Man blir så glad och pigg av härliga sommarvärmen asså, man ska passa på att njuta verkligen.





Bilder Från Badet Nyss.



Någon som gillar att bada? :D


Regn Regn Och Mera Regn!

Riktig regn-och-skit dag idag! Regnar och är soligt om vart annat hela dagen.
Idag gick vi som sakt till Folktandvården med William och det var en jätte bra sköterska där som pratade lite om tänderna och hur dom utvecklas och vad man ska tänka på med söta drycker och lite sådär. Frågade om allergier gjorde hon också. Sen kände hon på hans tänder, vilket han hatar, så han blev förbannad där men gick över när han fick med sin en stor och fin tand borste plus ett häfte vi kan läsa om tänderna i med oss hem :D

Annars har vi åkt till nya Djurmagazinet här i Eskilstuna och tittat runt. Vi ska ju som sakt när vi sen flyttar, skaffa en katt eftersom både jag och jimmy är uppväxt med katter och älskar djur och William älskar katter och hundar väldigt mkt har vi märkt. Men just nu får våra "fina" fiskar duga ett tag till haha ;)
Sen stor handlades det på hemvägen och nu har vi precis ätit middag och jag ska slänga lill busen i badet innan det är dags att städa akvariumet, det är ingen trevlig syn må jag säga!

En annan sak jag upptäckte idag är att William KAN ju faktiskt dricka en Festis helt själv med sugrör!! Inget vi trott tidigare, så nu får man köpa hem lite Festisar till mellan målen (är ju endast då han får lite sötare drycker.)

Måste ta lite mera bilder och lägga upp på bloggen, kan ju vara kul för er, eller har jag fel? :P


Söndag.

Idag har vi varit i Stockholm och firat min yngsta syster och hennes minsta son och ätit lunch och fikat lite, trevligt trevligt. Samåkte som vanligt dit med mamma och pappa :)
Sen kom vi hem runt 6 tiden igen och åt lite middag vid TVn. Har inte gjort mkt alls idag här hemma så har inte så mkt att skriva om idag tyvärr.
Men en ny sak som William har börjat lära sig idag, eller två, är att han lärt sig spola toaletten här hemma och klappa händerna när man själv gör det så ska han härmas haha så söt! :D 

Imorgon är det tandläkaren som gäller för Williams del för första gången, ska bli så spännande se hur det går! :)
Annars kanske det blir Öppna Förskolan eller annat sköj tror jag på. 
Har faktiskt inte planerat in något denna nya vecka som kommer förutom tandläkaren och jag ska börja träffa nån på Arbetsförmedlingen på tisdag och börja söka jobb och sådär.
Hmm, känner mig inte så pigg idag, mest borta och tung i huvudet. Kan det vara regnet i luften eller att vi faktiskt la oss halv ett igår efter Eurovison och inte sov ut ordentligt..

En bild på min sommriga sötnos i veckan <3


Dagens samhälle!

Nu tycker jag Sverige börjar bli bra läskigt!
Varje dag läser man om mordförsök, mord och misshandel.
Själv tycker jag jag inte vågar visa mig ute på stan snart.
Oftast är självklart pengar inblandat i alla krig mellan folket. Jag förstår inte varför?
Har pengar blivit något att döda för nu också, har dom inte lärt sig att allt kan inte köpas för pengar, pengar är inte allt?!
Tex. om nån är skyldig mig en hundring ska jag då döda han om jag inte får tillbaka dom? :S
Skaffa ett liv, vakna och inse att ett liv inte kan köpas för era smutsiga pengar!!
En 25 årig nybliven pappa blev skjuten med 3 skott i huvudet vid en camping plats i veckan, man kan ju inte mer än lida med hans stackars familj och verkligen hoppas på avrättning på han som gav skotten, och en 20 årig man blev knivskuren så svårt han avled i ambulansen påväg till sjukan idag. Det är bara en del av vad man kan läsa bara den senaste veckan.

Det läskiga är att man vet inte om att någon kan vara "sjuk" som man träffar på stan. Vem som helst kan ha mördat eller misshandlar sin fru där hemma. Och bland det folket rör vi oss varje dag! Man kan ju undra vad som gör en människa psykiskt sjuk, kan det vara pengar, förhållanden hemma eller tillbaka i livet eller bara helt enkelt nåt fel när människan redan föddes? Min största skräck i livet är att jag ska bli på nåt sätt psyk sjuk faktiskt. Jag är livrädd. Skulle inte vilja ha en sån människa i min familj, aldrig.
Och vissa skyldiga slipper ju undan dessutom, vilket jävla system Sverige har. Man måste verkligen till 110% bevisa att nån är skyldig för att kunna låsa in fanskapet.

En del tkr det är fel med att avrätta gärningsmän. Själv säger jag; varför lida med dom när dom orsakat lidande redan? Varför ska dom få leva när dom tagit en oskyldig människas liv?! Tillexempel barnamördare. Vad har dom att leva för, bara orsaka mer död åt samhället. Kan man lika gärna avliva dom också så dom får sitt straff istället för vara inlåsta och sen komma ut om 4-5 år och inte ha förändrats ett skit och sprida skräck i dom avlidnas familjer. Nej, vakna upp Sverige och ta ert ansvar!!


Den här kvinnan stoppade sin 28 dagar gamla baby i mikron som dog omedelbart efter 2 minuter, bara för hämnas på sin jävla pojkvän!!
Jävla idiot, sånt är värt dödsstraff, vilket hon kanske kommer få också!



Fredag.

Sitter och väntar på Talang 2011 ska börja och bloggar lite.
Idag har vi haft mina kära föräldrar här på fika och hemmagjord pizza till middag, var riktigt roligt som alltid. :)
Annars har inte så mkt hänt, gått till Willy:s och handlat lite och tagit en lång promenad, jo juste, William har lärt sig dricka själv ur sin pipmugg med båda händerna, så duktig så <3

Nu dom senaste dagarna har han varit så himla gnällig och grinig utan anledning igentligen, men är väl tänderna skulle jag tro mest på men jobbigt är det att inte kunna göra något åt det. Han har även börjat somna senare på kvällarna nu, runt 9-10 numera trots han oftast inte sovit nästan någonting på dagarna konstigt!
Vet inte vad man ska göra för att få bättre rutiner på honom, någon som har förslag? Vi har börjat ge honom ett bad nu varje kväll innan läggdags men han är lika pigg ändå. :S

söndag ska vi annars till Stockholm igen till min syster och hennes son som vi ska ha kalas för, trevligt! :)
Annars är inget inplanerat faktiskt, får ta det som det kommer.

Nu gör min son rackartyg så jag måste nog sluta blogga, hörs imorgon tror jag!

:)

Torsdag.

Den här dagen bjöd först på sovmorgon till halv tio ungefär tack vare min sambo :P
Sen gick jag till Arbetsförmedlingen och skrev in mig där, ska träffa nån där på tisdag och göra upp en plan.
Annars har inte mkt hänt fastiskt, lite små segt ändå.

Fan, jag var ute och gick nyligen, sen när jag ska åka en rulltrappa ner från Åhlens så får jag värsta jävla stöten, känner hur den går upp i huvet för fan och blir livrädd, trodde ju jag skulle svimma för sånna stötar kan inte vara bra ju? :(
Men jag lever än och hoppas på det inte händer nåt. Jag är så nojig med dödsångest! Jag blir tokig på sånna tankar och om jag gör något jag inbillar mig är farligt eller så så blir jag skit rädd och får panik haha. Låter kanske kul men jag tycker fan inte det, sånna tankar gör mig galen och tror det är något fel på mig..

Nog om det nu herregud, snart börjar ESC och hoppas nu Sverige kommer med den här gången, annars är det ju fan fiasko och vi borde lägga ner skiten! Vad tror ni, har lilla Sverige någon chans med lilla Saade? Själv tror jag han kan kvala, men jag tror inte på nån bra slut placering.





Dag 2 - Min Första Kärlek.

Min första kärlek var nog faktiskt min nuvarande sambo. Jag har inte varit ihop med mer än 2 killar i mitt liv. En när jag var runt 14 och sen när jag var 16 år (skulle fylla 17). Annars har jag bara varit med killar nån enstaka gång för skojs skull, för det sociala men aldrig fallit för någon på det sättet. Jag såg min sambo för första gången på tågstationen i Strängnäs för 3 år sen ungefär av en slump men jag va inte speciellt intresserad just då kan man säga för jag satt och pratade med 2 kompisar samtidigt. Sen var det en kompis till mig som hittade honom på Lunarstorm bara sådär och jag började skriva lite grann till honom och sen bytte nr för att bestämma vi skulle träffas hos mig i Länna en dag :P
Och på den vägen gick det och nu idag bor vi tillsammans och har en underbar son :)
Jag kan säga vi är väldigt lika, men ändå så olika. Vi är lika i sättet och personligheten verkligen och har typ samma tankar om saker och ting.


Tandläkaren.

Fick precis hem en kallelse till William nu på måndag att han ska till Tandläkaren för första gången! :D
Hoppas han är duktig bara hihi. Tror dom brukar räkna tänderna bara första gången :)


Dag 1 - Presentera mig själv.

Ja, som sakt heter jag Johanna Törnqvist, mellan namn Elin onödig fakta ;)
Är just nu 19 år, men fyller 20 den 28 juni.
Inte någon speciellt lång tjej, 155 cm lång faktiskt!
Jag är född i Södertälje faktiskt och bodde där i en månad drygt innan vi flyttade ut på landet i Strängnäs och byggde vårt egna hus där jag växte upp tills jag var 18 år och mådde toppen med kompisar och en underbar familj. Flyttade sen till Eskilstuna när jag väntade min son i April 2010.
Mitt intresse var hästar och ridning i drygt 8 år innan jag slutade pågrund av tidsbrist med skolan, och jag var rätt duktig ryttare om jag ska vara ärlig. Red lite ung hästar och tävlade lite lätt. Har alltid haft djur omkring mig under min uppväxt så som katter, kaniner, hamstrar, hästar tex i och med att vi bodde på landet ute i ingenstans nästan, fanns det massa olika djur där vi bodde.

Senare fick gymmet ersätta min ridning, gymmade 3-4 gånger i veckan och ibland mer under 2 års tid.
Jag har annars gått i 5-6 olika skolor under mina skol år.
Min familj består av mamma och pappa, 3 store systrar (bor i Stockholm) och deras barn och killar och såklart min egna lilla familj som består av min sambo på 22 år och min 1 åriga son.
Jag har också min sjukdom, min diabetes jag brottas med varje dag för att må bra av.

Det var nog en bra presentation om mig hoppas jag ;)


Rubrik.



Jag känner jag inte har något att skriva om i bloggen, inget speciellt iallafall, så jag ska börja med den här berömda listan dom flesta bloggare kör med :)

Såhär ser listan ut.
Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första.
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats.
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.


William 12 månader.



Vikt: 10,9 kg (+  3,3 kg )
Längd: 76 cm (+  6 cm )
Huvudomfång: 48 cm. (+  2 cm )

Annan utveckling:
* Säger mamma, där och titta klart och tydligt
* Kan säga lite vovve, spöke, tack tack och lampa
* Äter mat från och med 1 år nu eller egen lagad mat
* Har börjat stå själv längre stunder och till och med tagit 1-2 steg själv!
* Har numera 7 tänder


BVC besök!

Igår åkte jag och William till min mamma och pappa och sov över där till imorse. Var tvungen att dra mig upp vid halv åtta redan, då tåget skulle gå kvart i nio till Eskilstuna igen för att hinna till BVC tiden klockan tio.
BVC gick jätte bra, var läkarbesök, vaccination och vägning och mätning.

William väger numera nästan hela 11 kilo!! Eller, 10,940 om det ska vara exakt, och 76 cm. Växt 6 cm och gått upp 3 kilo på 3 månader. Inte vad jag väntat mig alls, inte så stor :)
Vaccinationerna var lite värre som väntat, han blev ledsen på båda sticken men det gick så snabbt över igen. Så nästa besök blir om ett halvår, då det är dags för en ny vaccination mot nya sjukdomar.

idag ska vi tvätta fönstrerna i lägenheten, handla, städa och tvätta är det tänkt. ;)

8 månader


Sunday Morning!

Hejsan alla trogna bloggläsare! :D

Helgen har varit bara bra.
Vi var som sakt i lördags på kalas i Södertälje för Jimmys låtsas farfar.
Bjöds på god mat och lite därtill också.
Kom väl hem dessvärre runt 10 den kvällen så bara besöka sängen direkt hehe.
Igår så var vi på landet i Stallarholmen och umgicks lite där.

En annan kul nyhet är att William står ju som sakt själv nu ganska mycket när man släpper hans händer, men han har även tagit 2 steg själv nu i lördags började det hela! Det är så kul när det händer nya saker med min lilla plutt ;)

Ja, idag ska vi göra lite ärenden på stan angående min Komvux start nu i höst, vet inte riktigt vad jag ska söka, för här i Eskilstuna söker man tydligen bara ämnen man vill läsa, inga program som jag fattat det, konstigt :S
Annars händer inget planerat faktiskt.
Dessutom brände jag mitt ansikte i solen igår då jag solade nästan hela dagen, aj aj :(

Jo juste, du som kommenterade att du va glad du hittat min blog och följer mig på Bloglovin, kul fortsätt med det! :D



En glad liten skrutt kille.


Vanlig Lördag.

Bortsett från min hemska förkylning! Död åt den som smittat oss, haha :O
Nej men min natt var usel, somnade vid ett, vakna nästan varje timma av att inte kunna andas normalt genom näsan och nässprayet är slut så jag fick pina mig igenom natten, vakna vid 5 för att ge upp och gå upp till TVn och somna nån timma till. Jag dör, jag kan inte andas och min hals värker och jag mår piss bara.
Men men, nu håller jag på att göra mig iordning för att vi ska åka iväg snart till Jimmys farmor och låtsas farfar på kalas i eftermiddag.

På tisdag blir det BVC äntligen för Williams del, fast sprutorna är ingen höjdare dock men det är hans längd och vikt jag är nyfiken på så jag lägger upp det här sen må ni tro. :)


Williams tänder.



William har nu för tillfället 7 stora fina tänder, alla tycker det är konstigt han har så många innan han var 1 år, men det är väl inget konstigt med det? Att inte ha några tänder innan 1 år kanske är mer ovanligt, vad vet jag. Tror den 8:e är på g också snart faktiskt :D


Dagis.

Nu är det bekräftat William kommer få plats i mitten av Augusti på vårt första handsval om dagis nära och bra att gå till också!!
Krongatans Förskola nämligen, hoppas han kommer trivas för han älskar ju barn och är inte ett dugg blyg av sig ;)


Förkylning.

Idag har alla blivit förkylda, eller jag och Jimmy iaf, William är ju redan förkyld den stackaren men det är så gott som bra nu igen :)
Men förutom det så har jag nu iaf sökt in till Komvux till augusti, men va på håret jag kom in för jag fyller ju 20 nästa månad, så då fick jag iaf söka, pust!

Annars har vi bara handlat mat, ätit mat, tagit en promenad och inte mkt mer haha.
Orkar ju inte så mkt nu när man är förkyld som sakt. I helgen, på lördag, ska vi iaf till Jimmys farmor och låtsas farfar på kalas (ännu mera kalas) och nästa helg ännu ett då min syster fyller år och hennes yngsta son Oliver. ;)
Men efter det hoppas jag alla kalas är över på ett tag, nästa kalas blir nog mitt eget, min 20 års-dag!!
Men jag har iaf ingen ålders noja än tack gode gud för det.

Nej, nu vet jag inte vad jag ska skriva mer om denna dag, så får nog bli att börja laga maten istället tror jag.


Fördomar.

Jag fattar inte varför tjejer ska vara så jävla taskiga mot "unga mammor".
Tex. Mikaela som är 15 år och mamma till Kelly, hon får så jävla mkt skit bara för hon kämpar och det är så jävla starkt! Jag skulle inte kunna föreställa mig hur det skulle vara va så pass ung och bli mamma och ha en sån bakrund av sitt liv. Många tkr att hon ska ta hand om sin dotter och sluta blogga, då är hon en dålig mamma bara för att hon skriver av sig i sin blogg och kanske vill lämna mamma livet för en stund?! Vissa personer fattar ju fan inte vad att vara mamma innebär!! DEt är ingen dans på rosor hela tiden, man kan vara trött, arg, förtvivlad och helt slutkörd och jag tkr själv  att sätta sig och blogga bara en stund är grymt skönt och inte blogga hela dagarna om William bara. Vi unga mammor tar hand om våra barn som om vilken annan mamma som helst som kanske är 40 plus eller anses vara "mogen" för er som har sånna jävla fördomar.
En mamma är inget man blir bara sådär, och absolut inget man klarar av 100% på en gång vi har förlöst barnet, mamma rollen är något man växer med, något man ska vara stolt över. Jag är stolt att jag är ung mamma för jag är så himla stolt över min son att se han mår bra med sina föräldrar och växer och utvecklas. Själv skiter jag totalt i andras fördomar om mig som mamma, jag går med ryggen rak och visar mer än gärna upp min fina son istället för springa och gömma mig så fort nån kanske glor lite för mkt på stan.
Så istället för vara sånna avundsjuka grisar och klanka ner på alla stackars "yngre" mammor, så håll era åsikter inne eller sök hjälp för er avundsjuka och inse ni aldrig skulle orka ta hand om ett eget barn som vi gör och så kanske ni förstår hur jävla bra vi faktiskt är.

Så alla ni mammor där ute, va stolta och låt ingen trycka ner er för ingen är ensam om att vara en ung mamma :)

Förresten, idag stod William själv (helt själv) i nån minut!! Snart går han, fan vad glad man blir :D
Och en sak till, grattis Sverige till segern mot USA, 6-2 är inte illa ;)


Frisyrer.

Jag har funderat ett bra tag nu på att klippa mig faktiskt ha inte klippt mig på säkert 2-3 år, och jag vill göra något riktigt annorlunda denna gång!
Långt hår är fint, men så lång tid att spara ut för min del och det är jobbigt att ta hand om, så jag vill köra något kort och dessutom kanske ljusa upp håret något i sommrig färg.

Här är en frisyr jag är skit sugen på, hiss eller diss?





Lite Bloggande.

Gårdagen började med att hela familjen sov till 10!! Till och med William som alltid vaknar vid 8 annars, så vi var lagom utvilade och pigga iaf :D
Åt väldigt sen frukost vid 11 nästan och var klara vid 12, sen såg jag på min mobil att min pappa sms:at och bokat tvätt stugan hos dom för jag hade frågat dagen innan om vi kunde tvätta lite jeans och sängkläder hos dom men då skulle dom iväg, men sen hade dom ändrat sig för det var ju inte så varmt ute, så de va bara fixa iordning sig och åka iväg till Strängnäs.
Så vi fick god mat där och trevligt sällskap!
Dessutom åkte vi till Ö&B och köpte nya snygga skor till mig där för 89 spänn!!
Nu idag har Jimmys kompis vart här och hälsat på medans jag och William tog en lång promenad ute. William är för övrigt lite förkyld nu igen, typ 3 gången på några veckor tack vare antibiotikan då, så han snorar och hostar om vart annat.
Så, nu ska jag börja leta lite jobb och lägenheter på datan och Jimmy ska gymma tydligen.

Men jag uppdaterar nog senare skulle jag tro.


Sömnlös natt för min del.

Ja, inatt var ingen höjdare. Jag sov max 2 timmar kanske bara, på soffan framför TVN och mådde piss.
Hade min vanliga panikångest attack tror jag eller så var det urladdningen efter all stress senaste dagarna hjärtat slog iaf i minst 200 kändes det som och jag var allmänt orolig och nästan helt borta, kändes inte alls som jag. Och så låg jag hela natten och somnade och vaknade till och från. Jag är helt slut..
Jag vill få hjälp men ingen verkar vilja ge mig nån bra behandling när man ringer runt och frågar, för jag vill ju få ett slut på det här nu!
Jag hoppas jag kommer över skiten snart så jag orkar leva på dagarna och ta hand om min familj.

Jaja skit samma, idag blir det tvätt tid äntligen, har ett stort berg med tvätt från den här helgen :O
Annars om jag orkar, ta tag i att dammsuga lite och små plocka.
Nu får jag skärpa mig, ta mig en cola så jag vaknar till liv och kommer till mitt gamla jag igen :(

Kanske skriver mer ikväll, eller nej tror inte det, det är En Unge I Minuten idag ju på TV.


Hemma!

Nu är vi hemma igen!
Kom hem för 2 timmar sen ungefär och har packat upp allt nu.
Hade sån härlig helg med mkt skratt och trevligheter!
Igår firades William i församlingslokalen på Toresunds kyrka i Stallarholmen och det var kul. Han fick bland annat en gå-bil, rutchkana, en bok med olika fordon som låter, mjukisdjur, bowling-set, en såndär telefon man kan dra efter sig, massa fina kläder, sängkläder och massa andra grejor, tack så mkt allihopa!
Nu är vi helt slut efter all planering, bakande  och det där. Sen var vi självklart och kolla lite på en brasa igår i Stallarholmen med Jimmys bror och flickvän :)
Men nu hinner jag inte skriva så mkt mer, kan lägga upp bilder imorgon på hans saker.
Snart ska lillen läggas och vi ska titta på massa bra program på TVN.

Kan inte fatta min lilla bebis är ett barn nu, ingen bebis, barn!
Ett helt år nu och jag älskar min fina unge <3


RSS 2.0