Planer För Semestern.

Vart tog våren vägen?! Vaknar upp och det ligger snö utanför??
Jag som precis övergett vintern och packat ner vinterkläderna nu åker dom fram igen tråkigt nog.

Vi har funderat lite över sommaren och Jimmys semester vad vi ska göra då hela familjen. Något jag fastnat för och även tror William kommer uppskatta är Kolmårdens djurpark, han är ju helt tokig i alla slags djur! Tittat på lite priser och det verkar lockande nu när skattepengar kommit tillbaka och vi kan spara några tusen till detta äventyr. Kommer ju då ha lill-Alva med oss också då :)
Övernattning på hotell och 2 dagars entré till djurparken för drygt 3000 kronor. Kanske är värt att satsa på! 

Vart ska era semestrar spenderas och har ni planerat för något alls? :) 


Problem!

Vi har haft problem med våran "kära" dusch nu sen vi flyttade in! I början var det luft i vattentrycket och hela munstycket vibrerade hela tiden, skit irriterande. NU, så kommer det ibland inget vatten helt plötsligt om man står och duschar och har tvålat in sig, eller så är strålen jätte jätte svag, men fullt normalt i kokhett läge! Och vem vill skålla sig i duschen?!
Plus det låter som en stor båt kommer tutandes i rummet. Det skriker och tjuter så man får ont i huvudet varje gång, genom hela duschningen...
Så nu har fastighets skötaren lovat att fixa detta idag. Vi får se, han är en jäkel på att glömma saker vi ber om att få fixat kan jag säga iallafall.

Idag har jag varit hurtig minsann! Jag har dammsugit, diskat upp all disk (och det är mycket vill jag lova), lagat lunch till William, vikt den torra tvätten och strax ska jag ge mig på att tvätta fönstrena såhär inför våren faktiskt! :)
Dom är ju allt annat än rena när man har en 2 åring som kladdar allt möjligt härligt på varje fönster. 
En promenad under dagen ska också hinnas med såklart. Mina sammandragningar kommer älska det här ikväll känner jag på mig. Varför ska jag alltid ta på mig så mycket ansvar för och inte kan låta något vara? 

Förresten, skatte beskedet kom för oss båda idag, jag får tillbaka lite drygt två och fem och det är helt okej ändå! Så lagom till föräldrapenningen börjar sen igen för mig, så går jag plus dessa pengar, inte illa! ;)

Nää dags att göra nytta nu medan huliganen sover! Ha en underbar helg läsare.

 

Lite Drömmar.

Sitter och tittar på Ikeas hemsida och drömmer mig bort lite just nu. Finns så mycket fint jag skulle vilja köpa till lägenheten och byta ut annat slitet och fult skit!
Just nu behövs en till byrå till lillans kläder, nytt vardagsrums bord, ny bokhylla och ny TV-bänk.
Sen ska jag försöka tänka på matchande färger också i rummen. Blir tokig om man blandar t ex. ljusa soffor med mörka hyllor, bänkar och tvärtom, haha. Men nu har jag hittat möbler som passar in till färgerna i respektive rummen dom skulle stå i.

Hur är det med er? Är ni shoppoholics eller sparar ni igen på slantarna? :)
 
Något av detta skulle jag kunna tänka mig absolut;
MALM Byrå med 4 lådor IKEA Extra rymliga lådor - mer plats till förvaring. Lådorna som är lätta att öppna och stänga har utdragsstopp.
LACK Tv-bänk IKEA Öppen baktill; enkel kabelhantering.
LACK Soffbord IKEA Separat hylla för förvaring av t.ex. tidningar; håller ordning på dina saker och frigör bordsyta.
EXPEDIT Hylla IKEA Möbeln är lika fin från alla håll; använd gärna som rumsavdelare.


Duktiga Storebror!

I dag blev jag såå stolt över min son!
Han kom fram till mig i morse i soffan, pekade på min mage och sa "bebisch"!
Så rätt så älskling!! :D
Vi har inte pratat så mycket om bebis med honom ännu, men han förstår mer än man tror herregud. Verkligen roligt att höra!
Är nog dags att läsa lite böcker om småsyskon nu för honom så han kan förbereda sig lite nu.

Nu är det dags att dra till affären och handla mat.


Bebis Magen V.30+0





Det märks att lillan väger runt 1,5 kg nu! Min rygg värker och det är jobbigt att sova på nätterna. Sendrag i vaderna har jag också fått och en kula som ser ut att höra till nån i 40:e veckan, haha.
Håll ut! Det är ju max 10 veckor kvar nu, hoppas dock på 8-9. Men jag har ju bara gått upp 7 kilo under hela graviditeten ännu vilket jag inte anser är så mycket. Gick upp över 20 kilo med William.

När tror ni att lillan tänker titta ut? Själv gissar jag på mellan 28-30 Maj.

Svar På Frågor.

Har fått 2 frågor, en var bland annat om William och lill-tjejen var planerade?
Så här är det, att William var igentligen inte speciellt planerad. Vi hade bara pratat om skaffa barn fast inte förrns om 2-3 år från det att vi pratade om det. Och jag åt ju p-piller då som sakt men något hände som gjorde att jag blev gravid ändå. Vad vi inte visste var att jag redan var gravid när vi tog upp ämnet första gången och diskuterade det hela, haha. Men min mens kom aldrig och trodde det berodde på att jag gick på p-piller och hoppade över sockertabletterna. Så jag gick flera månader och bara väntade på min mens och till slut trodde jag det var något fel på mig för jag hade ju tagit 2 grav. test men det visade negativt då jag testade precis i början på min graviditet.
Men sen läste jag en blogg av en slump där det var en bild på ett likadant test jag hade tagit som var posetivt och hade samma tecken som på mitt test, alltså posetivt (!!). Så jag visade det för min pojkvän då och vi pratade om det hela en läng tid. Han ville ju abort som sakt från början, bara för vi båda studerade och bodde hemma fortfarande.  Men sen fick jag komma på VUL som visade att jag redan var i V.24. Så alltså, för sent för abort men det fanns inte ens i mina tankar. Så på den vägen kom lilla William, så otroligt välkommen ändå känner vi idag! :)

Lillasyster, hon var däremot planerad och efterlängtad! Slutade med mini-piller i början på augusti om jag inte minns helt tokigt och plussade i slutet på augusti, så även där gick det fort att bli bebis! :)

Andra frågan var om vi planerar flera barn i vårat liv och hur många då?
Ja, det gör vi faktiskt!
När det vågar jag inte säga faktiskt men det får dröja ett par år nu, vi är ju fortfarande unga menar jag och 2 småbarn i nära ålder det räcker just nu för oss båda absolut, men en till vill vi båda ha :)



magen

Nedräkning!

"Bara" 10 veckor kvar nu då idag!!
Glider lite snyggt in i vecka 30 idag. Så mallan 8-10 veckor är det kvar tills skruttan kommer ut till oss!
William är lämnad på dagis för drygt en timma sen av pappa och jag njuter av lugnet här hemma och kunna äta  frukost ifred och hinna njuta av den :)

Inga planer idag alls. Hörde det väntades regn igår, vilket jag absolut inte hoppas är sant!
Eller jo, jag ska sälja lite barnkläder idag till en tjej som bor här i Torshälla här hemma och tjäna lite kosing haha.
Nu ska jag börja med min frukost frossa och dö av matkoma en liten smula!

Torsdag 22/3

Dagen bjöd på tvätt-time för mig i fred då William var på dagis under dagen. Alltid lika skönt och lyxigt att få tvätta ifred utan behöva bära på William alla trappor ner till tvättstugan. 
När jag hämtat fisungen på dagis, så gick vi ner mot stan och förbi Nyfors där vi bodde förut och tittade på gamla lägenheten. Eller ja utanför iallafall. Någon annan har boat in sig nyligen där nu såg vi iallafall. 
Jag köpte oss varsin glass och satte oss i det fina vädret och mumsade och njöt! 
Sen var jag bara tvungen att gå in i galleriorna på stan och kika på bebiskläderna. Men hittade inget som föll mig i smaken direkt. Eller det fanns många fina och söta klänningar, men i stora storlekar och jag menar, Alva kommer ju ha som störst 62 i storlek på sommarklänning sen är sommaren över ändå. 
Efter det, mötte vi upp pappa Jimmy och gick ock käkade på en grill kiosk då jag inte hunnit planera in någon middag för idag. 

I morgon har jag och William planerat att gå till öppna förskolan som vanligt på förmiddagen efter frukost, sen kommer mina föräldrar över på en fika och det ska bli trevigt! :)
Helgen bjuder dock på mycket! 
På lördag ska vi till Torshälla barnloppis och fynda massa kläder tänkte vi för billiga pengar, alltid lika kul! 
Ska också fixa punkan på syskonvagnen så vi kan inviga den, på söndag ska vi till Stockholm på födelsedags lunch och fika hos min äldsta syster som fyller 41 år, innan det ska vi till Jimmys jobbarkompis lillasyster och kika på ännu mera barnkläder för billig peng, och påväg hem från Stockholm ska vi åka förbi Ikea och köpa, eller ja, titta iallafall på en ny bokhylla då vi ska slänga vår nuvarande skruttiga hylla! 
Skulle behöva ny säng, ny TVbänk, nytt vardagsrums bord och en till byrå till Alvas kläder också. Men det får vi ta allt eftersom. Pengarna räcker ju inte i all evighet och till allt tyvärr.

Vad är era planer inför helgen? :)

 

Lill-tjejen Har Fått Sitt Namn!

Våran lilla tjej har äntligen fått sitt namn nu! Eller, vi har kommit fram till ett namn som passar oss båda två nu.

Nu är det "bara" 82 dagar kvar tills Alva Kristina Törnqvist kommer till världen! :)
Jag vet inte varför, men jag tycker det är bättre att namn ge bebisen redan i magen på något vis, så den inte föds namnlös stackaren. På så vis får hon ju redan en identitet därinne och inte bara får heta bebis eller lill-tjejen.
 


Nu ska jag och William göra oss klara för att gå iväg till Öppna förskolan och leka och pyssla lite!


En Kväll Med Lera Lek.

Efter storhandlingen och att springa på stan i 2 timmar som höggravid, så satte hela familjen sig ner och lekte lite med leklera jag var inne och köpte på Åhléns under dagen. Något måste jag ju aktivera min spralliga son med dom dagar han inte går på dagis eller Öppna förskolan. William fattade otroligt nog grejen direkt och var väldigt koncentrerad under en halvtimma eller så ändå. Sen tröttna han och kasta allting på golvet men ändå, han gillade det och det är ju huvudsaken.
Var inne på billiga godisaffären dessutom och köpte massa gott hem som jag verkligen inte borde!! Men ibland får man unna sig gott också :)

Ska göra klart William för nattningen nu med pyjamas och välling och allt vad det nu innebär och sen mysa lite med fästmannen framför Tvn när barnet lagt sig för att sova!


Om 2 veckor är jag inne på V.31 igen. Såhär rund och fin var jag med William för 2 år sedan

magen


Jag Vill Föda Barn Nu!

Jag är inte trött på att vara gravid alls! Eller, ibland kan jag erkänna jag är det men det är ytterst sällan och då ska det vara något som gjort mig piss förbannad och trött som tex min diabetes.
MEN jag vill föda fram henne nu!
Tycker dom här snart 80 dagarna som är kvar är alltför långa.
Jag är förberedd nu! Jag vill snosa bebis igen och hålla i vår lilla dotter någon gång.
Jag kan bara känna henne sparka och leva rövare igenom dagarna, men nu vill jag ärligt min mage inte får växa mera! Den är stor och rund redan och min rygg gör ont av att sitta och för tungt för att ligga på rygg.
Det är jobbigt att knyta skosnören, klä på William kläder, duscha benen/fötterna. Ja, allt det där som annars är så smidigt när magen inte är ivägen.
Men jag kommer ångra mig efter hon kommit ut såklart, det vet jag. Men just nu vill jag dagarna ska gå fortare och hon kommer ut till sin mamma och pappa...
Varje dag är en kamp för mig just nu med mat, motion insulin och sprutor och blodsocker.
Det är det enda jag lever för just nu känns det som tråkigt nog. Jag har liksom ingen ork över till den fina son som jag redan har och som utvecklas för varje dag och kräver sitt av mig som mamma.
Ja, ibland känner jag att jag ger upp. Just på grund av min sjukdom och att lill-tjejen blir påverkad av varje sockerbit jag stoppar i mig praktiskt taget.
Men jag kämpar på för min dotters skull såklart! Men jag tycker det är pest ibland och jag har tänkt mååånga gånger redan, att det här är sista gången jag är gravid och det här blir vårat sista barn.

Hmm, ja iallafall på många år framöver kan jag lova! 2 barn, där är jag rätt nöjd fram tills jag är 30 kanske. Nää, man ska aldrig säga aldrig. Såhär sa jag när William var liten också och nu sitter jag här höggravid knappt 2 år efter han föddes, haha.

Jag förstår inte programmet på TV 4, Familjen Annorlunda, Hur orkar stackarna? Vart hittar man kraften i att uppfostra och mata ungefär 10 munnar? Ett helt fotbolls lag eller dagis avdelning har dom ju redan och sen planerar dom flera barn dessutom! WHAT?! Jag avgudar er något enormt. Jag menar, en "normal" människa planerar väl inte att man ska ha 10-12 barn ändå? Eller är det bara jag? :)

Hur vill ni ha det där ute? Flera barn och när isåfall, eller räcker det? :)

Oj, mycket skit snack. Nu ska jag dra på mig ytterkläderna, ta bussen till dagis och hämta hem huliganen för dagen. Sedan står stor handling på schemat när pappa Jimmy kommer hem från jobbet!

Barnmorskan, V.27+6



Blodtryck: 122/75
Järnvärde: 127 (Sist 137)
Blodsocker: 11,0
hbA1C: 53 (Sist 50)
Bebis hjärtljud: 148 slag/minut
Vikt: 62 kg (+2 kg på 4 veckor, totalt 7 kg uppgång)

Vart inte jätte nöjd över detta besök faktiskt. Kunde varit bättre värden med min diabetes. HbA1C har hoppat upp, men var fortfarande bra dock, men ska ju ner på 45 och inte hoppa upp igen till 53. Magen har dragit iväg dessutom när hon mätte vilket det gör när barnen är större till en mamma med diabetes. Dock hade hon precis  samma hjärtljud som sist, 148 slag. Typiskt tjej ljud skämtade min barnmorska om, haha.
Var ju dessutom på tillväxt ultraljud en halvtimme innan barnmorskan. 
Allt såg bra ut där. Lill-tjejen ligger med huvudet neråt redan, men det kan ändras helt klart fortfarande. 
Hon är lite "rundare" om magen men lårbenet och huvudmåtten stämde skönt nog med barn till icke diabetes mammor ändå, så hon viktuppskattades till 1482 gram idag. Drygt 0,3 kg mer än normalt.
Men jag måste hålla mig på min kurva nu så hon inte sticker iväg alltför mycket nu! Men troligtvis kommer hon också hamna runt 4 kg strecket när hon är färdigbakad därinne. Så jag förbereder mig på ännu ett snitt i dagens läge, men hoppas dock på ett planerat sådant denna gång!


 


Välkommen Syskonvagn!

I går kväll far vi iväg till Skogstorp hela familjen och skulle kika på en fin syskonvagn jag hittat samma dag på Blocket. En Emmaljunga lite äldre modell, men jäkligt fräsch och snygg!! Dock total punka på ett hjul, men det lagas lätt. Så den skulle säljas för 900 men säljaren gav själv ett pris på 800. What?!
Inget mig emot, men jag hade gärna kunnat lägga 900 också för den vagnen och det skicket!
Så på tisdag ska vi hämta den då pengar kommer in på kontot.
Skönt att äntligen ha fixat vagnen nu och en massa kläder inför lillans ankomst.
Nu är det bara vaggan som ska monteras upp i sovrummet, men inte på någon månad kanske.
Annars är vagn, massor av kläder (både nya och gamla från William), bilbarnstolen William hade fixat och klart. Det är ju det viktigaste just nu som sakt.

Nu ska jag klä på mig och William ytterkläder för vi ska gå iväg till Öppna förskolan och se vad som finns att göra där idag och så behövs en energisk och pigg kille aktiveras som just nu hoppar sönder sofforna och sliter ner gardinerna här hemma. Dessutom, har han lyckats hitta lite Polly godis och satt på köksbordet och smaskade i sig för fullt ... tror inte det behövs lördags godis denna vecka iallafall.

Ha en underbar helg läsare! :)



Nu är lillasyster 27+4 dagar gammal! :)

I morgon är det fredag!

Som sakt, redan fredag i morgon! Veckorna går så fort.
Just nu så håller jag på med tvätt nere i tvättstugan och lägger upp lite annonser på Tradera över kläder som William vuxit ur som jag ska sälja iväg tänkte jag.
William är på dagis och jag ska ta bussen och hämta honom vid 2 snåret.
Andra planer för dagen är inte roligare än så att gå ut på en promenad senare, diska upp all jäkla disk som har en tendens att bilda nya högar hela tiden, tråkigt nog, och slänga ihop en middag med pasta och skinksås som står på listan för mat idag.
Japp, vi kör med matlista här hemma numera. Jätte smidigt faktiskt! Man handlar allt som behövs en vecka framåt i matväg på måndagarna och på så vis slippa småhandla och lägga ut alltför mycket pengar.
Det svåra är bara komma på något som alla i vår familj gillar. Och främst William då han är ganska kräsen av sig.

Nej, jag måste duscha strax också och göra lunch och allt det där innan dagis avfärden!

Förresten, jag känner mig så glömsk! Den 26 Februari i år var det ju 1 år sen vi förlovade oss, gah typsikt mig att glömma en sådan sak! :(

:)

Måndag Och Ny Vecka.

Ny vecka och nya mål och ärenden som sakt!
Den här veckan bjuder på Öppna förskolan alla dagar förutom tisdag och torsdag då William har dagis.
Arbetsförmedlings möte på onsdag om vad UGA innebär som jag är behörig till numera. 
Annars, inget inplanerat förutom gamla vanliga. Promenera till lekparker, tvätta, diska städa ja allt det där inte lika roliga :)
Nästa måndag är det dags för tillväxt ultraljud på lill-tjejen och MVC på samma dag, spännande!

Har inget vettigt att skriva just idag, det är för fint väder för det. Jag menar, 20 grader i solen (!) våren tog ett jätte skutt framåt helt plötsligt och jag älskar´t! 
Ska nog ut och plantera lite på balkongen medans William fortfarande sover på balkongen i vagnen sin! 

Ut och njut och passa på av sommarvärmen mina kära läsare! :)
 

Öppna Förskolan.

Idag när jag skulle tvätta i tvättstugan så blev det mer eller mindre blött kan man säga! :)
Det var stopp i ledningarna så vattnet rann ut på hela golvet så jag fick en chock när jag fick bada igenom rummet i foppa tofflor!
Så bara ringa fastighets skötaren som tog hit en sanerings firma för att spola rent rören. Vilken soppa, men nu funkar det iallafall.

Passade på att besöka den Öppna förskolan här i Torshälla idag också med William nu när han inte är varje dag på dagis. Det var trevligt! Dock inte många föräldrar och barn där idag och dom som var där var väldigt små bebisar och en större tjej på 4 år säkert. Men vi sjöng sånger vi sjungit på Öppna förskolan i Skiftinge, där vi gick när vi bodde i Nyfors, och la pärlor på pärlplatta, byggde med lego och fikade. Ska gå dit varje dag har jag bestämt då han inte går på dagis för han gillar leka med andra barn även om han inte alls vet var gränsen går ibland och han ska dra dom mindre i håret och pilla i ansiktet på dom...
Snabbt går det också att gå dit ifrån oss, högst 15 minuter!
Så när vi kom hem vid halv ett så var det lunch på en gång vilket blev blodpudding och sen bums i säng för Williams middags lur. Så nu sover han senare än vanligt men det får bli så ibland. :)

söndag fyller pappa Jimmy 23 år också! Så ska få lite folk hit på fika då. Det är väl helgens planer i det stora hela.
Hoppas ni får en bra helg läsare!

Här kommer lite gamla bilder från Öppna Förskolan i Skiftinge förra året, exakt ett år sedan såg jag nu!! :D









Fredag 2/3

Oj oj oj... vilka vårkänslor man får i detta väder!! Jag och William tog en promenad på morgonen till lekparken så han fick leka och springa av sig lite plus att vi tog en glass i solen som fika också :)
Annars, så har jag dammsugit, tagit hand om disken, lagat lunch till William och det är först nu som jag kan pusta ut och duscha och ta hand om mig själv när han lagt sig för sin middags lur i vagnen på balkongen.
Angående hans svinkoppor, så har han fått en till vid örat nu också och den på handleden blödde igår hu så hemskt det såg ut. Så vi har fått tid på vårdcentralen i eftermiddag i Eskilstuna så dom får titta på det. Tveksamt när han kan komma tillbaka till dagis igen, vi tar en dag i taget!

Annars så sålde vi våran vagn i onsdags kväll äntligen som sakt. Hon var super nöjd med den och prutade inget alls! William grät jätte mycket stackaren när han förstod dom skulle ta den ifrån honom, men han glömde det ganska snabbt.
Igår kom mina föräldrar över hit och träffade William och skjutsade oss till Coop forum för lite storhandling och tog en fika där, trevligt!

Ska göra mig iordning nu innan William vaknar och lockar på min uppmärksamhet igen!
Trevlig helg läsare :)

RSS 2.0