Klappat Och Klart!

Nu är allting klappat och klart inför julafton minsann!
Ursch, det jobbiga med julen är pengarna efteråt asså... oavsett jobb och skola eller inte, så gillar jag inte titta på kontot efteråt allt är klart.
Skolan är numera slut för mig och nu börjar min ledighet igen kan man säga. Eller nej, jag är ju inskriven på arbetsförmedlingen igen och hoppas på något vikariat innan bebbe kommer i sommar!
William kan inte byta förskola förns i augusti nästa år fick vi veta dessutom, eftersom då sker ju alla omplaceringar såklart.
Så antagligen får jag pendla med bussen med två barn ett tag då. Tur att det tar högst en kvart då med bussen!

Juste, Ni med barn runt 1,5-2 års åldern, hur hanterar ni trots åldern? Har märkt på William hur han förändrats otroligt mycket på kort tid med skrik och bråk och "kan själv" osv. Vad man än gör känns det som att han inte lyssnar alls på mig utan han får skrika ut sig totalt som oftast varar i 15-20 minuter i streck.
Självklart vet jag ju att det här är en viktig fas för dom, men skulle behöva lite hjälp med tips av er andra småbarns mammor som varit med om denna period förut :-)


Julklapps handel!

Strax dags för att åka iväg till dagis och hämta upp mitt charm troll, sen käk på stan och handla in lite julklappar, har inte ens börjat faktiskt fy skäms! ;)
Men tycker inte julklappar är så himla nödvändiga ärligt talat.
Självklart ska William få, men inte i överflöd!
Av oss får han 2-3 stycken, han är ju ändå 1,5 och har ju inte hajjat grejen ännu.
Dessutom får han saker lite då och då som leksaker och kläder.
Julafton för mig är när man är med familjen och myser och umgås, det räknas för mig!

Barn blir inte lyckligare av pengar i överflöd och presenter till taket. Snarare tvärtom, kan bli sjukligt att få allt man pekar på och det vill jag inte lära mina barn! Kärlek har jag däremot i överflöd så det räcker och blir över varje dag! :)

Hur ser ni på att skämma bort era barn eller regler under tex. julafton? Hur mycket presenter får dom och hur dyra saker?


Förslag!

Förslag tack på vad jag kan blogga om så ni tycker det är lite intressantare!
Kan handla om allt mellan himmel och jord, bara kommentera vad ni vill läsa för smaskigt! ;-)

Idag var det förresten full rulle! Städning hemma, lucia fika på dagis och sen handling på hemvägen.
I natt sov William hela natten utan vakna ens en gång och fick väcka honom för dagis i morse! :-D

Men som sakt, vad vill ni läsa om här? Vad vill ni veta? Kommentera!




Tomt På Inlägg!

Jag vet, jag vet! Jag är sämst på uppdatering sometimes.
Men nu när julen närmar sig med stormsteg hamnar resten åt sidan just nu. Dessutom är jag förkyld igen!  Ont i halsen och en jävligt jobbig, slemmig hosta som känns som man ska kräkas av.
William har hamnat i sin absoluta trots ålder just nu verkar det som eftersom han testar alla kränser man har just nu med allt, så han är ganska krävande just nu då han tar runt 1 timme, ibland 2 för att lägga sig för natten! Han vill inte sova middag på dagarna utan det är mest skrik och bråk med honom just nu och det suger musten utr oss allihopa just nu minst sakt hans fas.

Bebis växer på bra och jag är redan inne i vecka 15 nu, vecka 16 på fredag!
Julklappar ska inhandlas dessutom inom närmaste veckorna och gran ska in och kläs och vise versa, allt detta ska hinnas med i detta tillstånd.. hmm önska mig lycka till!



Ny Vecka För Bebis.


Vecka 14



Din bebis är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Storleken motsvarar ungefär en grapefrukt.

 

Bebisen

Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).

Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår.

 Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna.

 De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.

 

Du

Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingarna. Den kommer gradvis att växa upp i magen, från under blygdbenet till ovanför din navel. På grund av din växande mage och att du binder mer vätska i kroppen så kommer du sannolikt att börja behöva bära kläder för gravida ganska snart.

Egna Tankar: Magen är rund och gó den, förutom sammandragningarna! Lillen har sina vakna perioder då man kan ha turen att känna av den. Jag mår hur bra som helst just nu, det gillar vi! :)


RSS 2.0