Vilken Dag...

Idag var William tillbaka på dagis igen som vanligt. Hem, kom en trött, grinig och skrikande son...
Ingenting passade honom alls idag!
Han har skrikit sig igenom dagen idag för allt. Saker han inte får göra, eller när han inte ville ha mat, han ville inte byta blöjan osv.
Så det resulterade i att han somnade innan klockan 7 nu på kvällen.
Han är dålig på sova nu för tiden verkligen.. jag menar, han vaknar numera på nätterna och gall skriker verkligen och det tar så lång tid att natta om honom för lämnar man rummet, sätter skriket igång igen.
Och på dagis är han dålig på att sova har vi fått höra. Han skriker hysteriskt, till och med när han får ligga i vagnen inomhus vägrar han sova. Knappt 20 minuter sover han högst där.
Han är lite bortskämd vår son måste jag säga!
Vi läser jämt god natt saga i sängen innan han sover middag och inför natten sen lägger vi oss brevid honom i sängen tills hans somnar. Stort misstag igentligen!

Men vad ska man göra?! Har ni bra tips på nattning som fungerar bra för er som ni skulle vilja dela med er av här?

Förutom
en skrikande och bråkig son idag, så har jag införskaffat mig (ÄNTLIGEN) ett par MAMMA BYXOR från H&M! Nu när varken gylf eller knappar fungerar att knäppa för mig på mina vanliga jeans och gravid leggings är alldeles för tunt att ha på sig dessa dagar, så var dom byxorna absolut värda sina 299 kronor!

Over And Out //


Långa Väntan!

Just nu känns som 133 dagarna som är kvar till förlossningen så otroligt långt borta!
147 dagar av 280 har jag gått igenom hittills.
52 % av graviditeten helt enkelt.
Det är helt sjukt när man sitter och känner knuffarna därinne flera gånger varje dag. Ibland kan jag känna en tydlig skillnad på en armbåde och en fossing till och med!
11:e Juni, du är efterlängtat!!
Om drygt 1 vecka är vi tillbaka för ultraljud och undersökning av hjärtat på bebisen och hoppas då få en 100 % svar om det verkligen bor en liten tjej där i magen...
Det här med namn är så otroligt svårt på tjejer! Vill gärna ha lite ovanligt men ändå ganska kort och fint namn om det nu visar sig vara en tös.
Jag är absolut säker på att William kommer sköta sin roll som storebror helt galant då han är så himla hjälpsam här hemma med i stort sett allt från städning till att plocka upp om han har spillt något på golvet till exempel!
Senast igår, så gick han helt själv och hämtade sin pappa och försökte tala om att det vankades glass till efterätt efter middagen, söt unge!!
Men självklart vill jag vara en bra mamma till båda två sen och kunna ge båda lite av mig själv och inte "glömma" bort William på något sätt. Det är nog min största rädsla just nu! Att han ska känna sig totalt utanför när jag har en annan bebis hängandes i mina armar dagarna ut och in. 
Jag måste komma på en bra lösning på detta dom månader som är kvar nu :)
 
Har ni några bra förslag på tjejnamn så kommentera det då gärna här!



Kanske, lillasyster magen!



VS. Storebror magen!

magen

Tips Och Egna Erfarenheter.

Visst kan jag dela med mig av lite egna tips och tankar kring hur det är att bli förälder för första gången!
Som sakt, det är stort att bli förälder! Större än man kan tänka sig absolut. Det är ju verkligen inte som man föreställt sig på något vis.

Igentligen finns inte så mycket tips jag kan ge er, för alla föräldrar är ju olika. Men känn er in i situationen själva och pröva er fram i föräldra rollerna!
Alla barn är unika och helt olika varandra och har egna rutiner och mönster.
Bli inte avundsjuka eller irriterade om någon annans barn kanske sover hela nätter och inte era.
Något barn kanske äter mer eller ammar oftare än någon annan eller ammandet kanske inte alls går bra för en del, men för andra går det jätte bra.

Det är svårt ge tips till andra just för barn är olika, men som förälder gäller det vara tålmodig och lyhörd för sitt barn! Ha tålamod, dom kommer sova hela nätter ju äldre dom blir, men kanske inte just nu bara. Det är stor omställning för dom att komma ut i den här världen också.
Dela på uppgifterna är extremt viktigt som mamma och pappa!
Pappan ska få ha egen tid med barnet redan från början. Ta en promenad med barnvagnen själv till exempel, kunna värma en flaska med ersättning eller bröstmjölk som mamman pumpat ut så du som mamma kan ta ett bad eller bara läsa en tidning eller ta en promenad och kunna koppla av.
En pappa kan lätt känna sig utanför när barnet väl kommit, vad jag upplevt av egen erfarenhet.
Man är ju inte längre bara två, utan ett barn är i mellan är två nu och kräver all uppmärksamhet från er.

När barnet är några månader, kan ni utan problem lämna ifrån er honom/henne några timmar för att göra saker tillsammans som ett par! En bio kväll, en middag, en promenad. Ja, vad som helst!
Det viktiga är att ni är trygga med att lämna erat barn i någon annans händer som ni litar på och vet att hon/han är trygg och säker hos.
Våga be om hjälp från familjmedlemmar!!
Det är inte fel, ni är inte sämre föräldrar för att låta erat barn vara hos mor/far föräldrar under några timmar eller en dag. Tvärtom, det ger er nya tag som föräldrar och partners.
Kom ihåg varför ni först blev förälskade och vad ni betyder för varandra och visa det i vardagen.
Säg gärna till exempel "Vilken fantastiskt bra mamma/pappa du är" ofta till varandra för visa er uppskattning till varandra.

Jag har så mycket mer att skriva, men det här anser jag är det viktigaste för en första gångs förälder att tänka på! Fortsätt komma med tips vad jag ska skriva om, detta är otroligt kul! :-)

;) <3

:)

Så Roligt!

Vad kul där är att läsa alla stärkande och fina kommentarer ni lämnar här på bloggen!
Men kom gärna med förslag på vad jag skulle kunna skriva om här för er som ni kanske vill veta lite mera om eller så :)

Just nu är William frisk från sin magsjuka, vilket är väldigt skönt! Han får behålla sin mat och han är sitt gamla vanliga busiga jag igen.
Jag har inte så mycket roligt att uppdatetera er om just nu dessa dagar då vi inte gör så mycket här hemma nu när magsjukan har härjat här .
Kan försöka slänga upp lite nya bilder här istället och uppdaterar er när det väl händer något.

Under tiden vill jag ha tips på vad jag ska skriva om! Vad vill ni veta igentligen?


Vecka 20+5 numera


Bus i lekparken


Williams alldeles egna trehjuling!


En stor kille! Vart har dom här snart 2 åren tagit vägen?!
Kan ni se likheter kanske? ;)

Magsjuka På Besök!

I natt drabbades William av sin första riktiga magsjuka!
Stackaren blev helt hysterisk varje gång han spydde och höll tillbaka allt vad han kunde med spyorna.
Aldrig sett han spy så mycket som han gjorde och vad ont det gjorde i mamma hjärtat! :(
Hela sängen ner kletad inklusive han själv, så bara in i duschen med en nyvaken och gall skrikande kille och torka spyorna på golvet och ur sängen..
Så natten bjöd på lite sömn och springande till hinken ett antal gånger med en iskall och trött kille.
Dock har han inte spytt något nu under dagen och hoppas han är frisk nu då han fått i sig blodpudding till lunch och lättare frukost!!
Peppar för att ingen annan av oss blir sjuka nu bara.

dagen bjuder inte på mycket mer än att vi håller oss inomhus och springer hela dagen till tvättstugan för att tvätta upp alla sängkläder och kläder med spyor.. urk.





Jobb Sök!

Just nu består dagen av jobb sökning för min del! Har hittills sökt runt 15 jobb dom här 2 veckorna, så hoppas på något positivt svar inom dom närmaste veckorna!
Annars så har William varit på dagis under dagen och varit bra trotsig. Slagit andra barn på dagis 2 gånger och skrikit sig hes just när han klev innanför dörren. Hmm..

Idag går jag in i vecka 21 dessutom och det är en riktig vilding som bor därinne har jag fått känna på under några veckors tid nu! 
I morgon är det dags för barnmorske besök igen och dessutom åka till Strängnäs för att sälja min Svenska bok till en tjej och ev. besöka föräldrar när vi ändå är i förbi farten.

Invigning Pulka åkning!

Igår kom ju snön till Torshälla äntligen! Så då tog vi ner pulkan från vinden och den uppskattades fullt ut av en överlycklig William.
Dessutom hade vi en kvinna här på besök som var intresserad av att köpa Tusse!
Hon bodde på landet här i Torshälla och hade 2 andra katter redan, en i Tusses ålder dessutom, och dom klickade direkt. Så hon köpte honom direkt och jag är övertygad om att han kommer stor trivas med att få andra kompisar, komma bort från barn och lägenhet och bli en riktig ute katt :)

nu är vi kattlösa en stund framöver. Köper en ny lite äldre och barnkär katt i höst ungefär när bebben kommit ut också och allt det där för katt kostar dessutom runt 300-400 kronor per månad. William frågar ofta efter Tusse och sådär, men han tog det bra ändå. Tur han är så pass liten ännu att han inte förstår vad ordet "flytta" betyder!

Idag består dagen mest av städning av lägenheten, bort med katthår på sofforna och allt det där och städa undan katt toan, matskålar osv. Berget med disk är också upp diskat och klart och nu är det bara jag som tvättar i tvättstugan hela dagen till ära.
Stor skillnad mot när vi bodde i Nyfors måste jag säga! Här är lugnt och skönt i huset, mest äldre bor här. Och tvätt stugan får man ha från 07.00-07.00 dagen därpå och hur många gånger i månaden du vill! Jag menar, förra var 6 tvättar per månad och 3 timmar per dag. Nej tack, inte när man har barn som gärna kladdar ner sig!

Nu ska det lagas våfflor till lunch medans William sover middag, och sedan ut med pulkan i snön igen, det har jag lovat William så ;)

Bara Jag Och Magen Ikväll.

Ikväll är det bara magen och jag hemma!
Har laddat upp med två filmer jag ska se i min ensamhet och såklart en god godis skål!
Jimmy och William är på landet i Strängnäs tills imorgon och jag vilar upp mig här hemma.
Väldigt ovant med sådan lång tystnad och ensamhet måste jag säga!
Första gången i mitt liv som jag sover helt ensam i en lägenhet dessutom.
Hmm får bli en uppesittarkväll för mig själv till sent inatt. ;)

Mina föräldrar kom förbi tidigare idag och hade köpt en ny madrass till Williams säng så snälla som dom var! Prutad och klar från 600 till 300 kronor, inte illa! Så tog en liten fika och en lång pratstund med dom vilket är alltid lika uppskattat.
Kul många har hört av sig och skulle vilja ta hand om Tusse under dagen. Hoppas han kommer till rätt hem just nu och man kan bestämma vem som ska få ta hand om honom förhoppningsvis livet ut!

Imorgon blir det kanske (förhoppningsvis) Tuna lekland med William! Det nya leklandet som öppnat i Eskilstuna. Är nog verkligen något för otåliga och lekglada barn som William och hoppas han uppskattar det. 90 kronor i inträde för barn och då får dom leka hur länge som helst på det! Ska verkligen prövas.

Nu ska jag fortsätta titta på The Voice Sverige innan nästa film! Laddar upp två nya bilder dessutom i detta inlägg, så titta och njut!

Tjockis mage, idag V.19+3




 Mammas stora bus frö!
!


En Vanlig Fredag.

Idag har vi hittills storhandlat dagen till ära.
Dessutom har vi lagt upp en annons nu på Blocket och på fejjan angående våran katt vi nu måste sälja.
Han är kastrerad och ändå går han och kissar stora pölar i Williams säng flera gånger i veckan!
Visserligen sitter lukten kvar i madrassen, den kan man aldrig tvätta bort, men så fort dörren är öppen till hans rum springer han in och kissar. Självklart vill man inte behöva stänga dörren till sin sons egna lekrum pågrund av katten så nu måste vi sälja honom och kanske hitta en ny, lite äldre katt framöver.

idag måste det bli ny madrass till sängen och hoppas på någon hör av sig och vill ta hand om katten snarast.
Troligtvis till Ikea då med tanke på att ingen verkar sälja samma mått som Ikea sängarna har, förutom Ikea själva då.
Har ingen lust låta min son sova bland kattpiss alls och svårt att tvätta sängkläder när man inte äger någon egen tvättmaskin utan endast kan tvätta en gång per vecka ungefär...

Någon som känner för att ta över denna katt, kan ju höra av sig här på bloggen!


Vart Är Regelboken?!

Suck! Dagis säger jag bara...
Vårat dagis är som en skriven regelbok! Eller så tycker dom att man ska ha en om man är yngre tydligen och har fått sitt första barn in på dagis.
Alltid är det något som inte är bra!
William kan ha fel sorts blöjor som sakt, men vanligast, fel sorts kläder (?!)
Är det inte för tunna vantar, så är det för tunna termobyxor, fel jacka, och nu i veckan senast så har vi köpt sprillans nya skor som är för kalla och dessutom för hala!!
Dessa nya skor var inte billiga och fodrade för vintern dessutom och när han får ha på sig stövlarna som är fodrade, har dom inte frätt mönster djup under skon. Så vad får vi för råd, jo köp nya skor!!

säger jag såhär dagis, kan jag få regelboken med mig hem nästa gång då så jag slipper klä på mitt barn fel på morgonen till dagis nästa gång?!
Jag tycker jag klär mitt barn precis som jag själv behagar och han är varm nog för att kunna leka ute på dagarna!

Dessutom, byt blöjor på barnen! Det är erat jobb, det är därför ni är där ni är för att göra erat jobb!
Nej, tackar sjutton för att vi har sökt nytt dagis som sakt!

Hur är era barns dagis? Är dom lyhörda och hur bemöter dom er?

Att Leva Med Diabetes.

Som sakt, många av er vet säkert redan att jag har en kronisk sjukdom som jag kommer få leva med hela livet ut. Diabetes.
Många undrar hur man lever med en så pass allvarlig sjukdom och ändå blir gravid . För det ÄR en risk! Det ÄR jobbigt och självklart måste det hållas extra mycket koll än det redan görs just då.
Dels har barnet risk för missbildningar på organ pågrund av för höga blodsocker värden som jag får, till exempel hjärt missbildningar.
Ett blodsocker på 5,0 - 6,0 är det absolut bästa för mig att stäva efter. Och visst är det tufft!
Ju längre graviditeten går, desto mer insulin kräver jag för att hålla mitt blodsocker så bra som möjligt.
Barn till diabetes mammor föds oftast stora och svullna och med lågt blodsocker som gör att dom måste hållas på neanotal avdelningen under en tids uppsikt och för behandling.
Även jag som gravid kan få komplikationer under en graviditet så som skador på mina ögon och syn.
Så därför är det väldigt viktigt för mig att gå på kontroller såkallad ögonbotten fotografering ungefär var 3:e månad just nu. Förutom det, kräver jag ständig kontakt med diabetes sköterska för uppföljning av mina blodsocker värden och Hba1C, såkallat lång siktigt blodsocker värde som visar den senaste månadens "bas" läge på sockret, alltså det värde jag oftast ligger på under en månads tid ungefär.

Det finns inget som tyder på att man ska avstå från att bli gravid som diabetiker om du nu inte är väldigt sjuk och fått kanske stora problem med njurarna av ett socker som legat på tok för högt väldigt länge!
Själv känner jag mig ibland helt oduglig pågrund av min sjukdom. Jag vill förtränga och glömma bort den. Men sen tänker jag på mina barn. Dom ska inte behöva växa upp med en mamma som miss skött sig eller fått komplikationer som jag kunnat undvika!
Så alla som lever med diabetes, tänk på nära och kära som ni faktiskt betyder någonting för och ha det som mål för eran sjukdom! Det går inte bota diabetes, men det går att underlätta hela sjukdomen med en bra start och med bra behandling.


Ultraljud.

Idag var det dags för rutin ultraljudet, och oj vilken ljuvlig och lugn liten bebis vi såg!
Kunde räkna alla tår och fingrar till och med och fick en fin liten vinkning av den lilla TJEJEN!
Japp, i nu läget såg det ut som att vi väntar på en liten dotter trots allt ändå!
Vilken lycka, det går inte att beskriva. Dock var det inte helt 100 % , men barnmorskan kunde iallafall inte se något alls mellan benen dom gånger hon fick en ordentlig titt på "henne".
Fick med 2 bilder hem också, en visar huvudet rakt framifrån och en i profil.
Dessutom låg min moderkaka denna gång i framvägg (bakvägg med William) och bebis låg tätt inpå min urinblåsa, så inte undra på det ilar varje gång det sparkas i magen och att jag kände första sparkarna så pass tidigt ;)

Nackdelen just nu med graviditeten är att mitt järnvärde börjar bli lågt just nu. Så jag blir kraftigt ansträngd och känner av hjärtklappning titt som tätt och svimfärdigheter. Men nu börjas det med järntillskott igen, så det är snart på normala igen!

Fick även backa 4 dagar idag, så är på 18+2 idag, istället för 18+6, så beräknad förlossning blir den 11:e juni just nu, allts närmare och närmare min födelsedag! :)


Nytt År!

Nytt år, 2012 är här!
Vad händer detta år, jo vi kommer få vårat andra barn, det blir dop och Williams 2 års kalas, min yngsta storasyster ska dessutom ha sitt 3:e barn bara tre veckor ungefär efter oss (!!) och säkert massa massa annat otroligt roliga saker!
Självklart bjöd 2011 på roliga saker också som att William började på dagis, både jag och min sambo fick sommarjobb, jag började plugga igen bland annat, men känner på mig det här året kommer att bli så mycket bättre ändå! :-)

Dessutom, går jag in i vecka 19 idag redan! Sparkarna blir allt starkare och jag känner av lill*n för varje dag som går och det är verkligen en underbar känsla.
Nästa vecka på torsdag är det dags för rutin ultraljudet, och då ska vi även ta reda på könet har vi bestämt oss för!

Jag vet att uppdateringarna inte är det bästa eller några egna bilder just nu, men mamma livet är det full fart på självklart och något annat hinns knappt med. Dagis börjar nästa tisdag igen för William, och vi har förresten sökt till ett dagis som ligger knappt 5 minuter från vår lägenhet nu tills sommaren som vi hoppas han kommer in på! :-)
Blir så mycket mer praktiskt när man är hemma med 2 barn att ha så nära till dagis.

Nej, nu ska vi ut och gå till lekparken tydligen ropas det här hemma! Håll utkik på uppdateringar och kommentera gärna söta ni.

RSS 2.0