En Helt Vanlig Onsdag.

Igår hade William dagis fotografering och oj så stilig han blev på korten! :D Längtar tills dom kommer hem i brevlådan.
Hela veckan har vi även haft fastighets skötaren här i lägenheten för att sätta upp en toarulls hållare och krokar för handukarna i badrummet. Även kolla på vattnet i duschen då det rinner otroligt svagt och hela munstycket vibrerar när man har varmvattnet på. Men inte gick det att ordna inte. Det slutade vibrera, men vi får leva med den klena vattenstrålen dock!
Fick även upp en list på golvet, så vattnet slipper rinna ut över hela badrummet när vi duschar.

Sen var hela familjen på MVC på eftermiddagen efter Williams dagis. Alla värden såg bra ut! Blodtryck, 133/77 om jag inte minns helt fel, 0,0 på äggvita i urinen och mitt HbA1c (Långsiktigt blodsocker värde) har sjunkit ytterligare några värden vilket är underbart bra! :-)
Fick tid för rutin ultraljudet först den 12 Januari 2012, annars inget mer kollat hos barnmorskan.

Det känns väldigt långt borta min förlossning nu verkligen. Trots att dagarna och veckorna flyter förbi någorlunda fort, men inte tillräckligt fort enligt mig. 190 dagar känns ännu längre att räkna än 6 månader på något sätt.
Nu ska jag packa upp ännu mera flyttkartonger tänkte jag, vi är inte klara ännu efter 2 veckor med upp packningen haha. Få upp lite tavlor och hyllor dessutom. Gardiner är så gått som klart och lika så julbelysning såsom stjärnor, ljusstakar och ljusslinga på balkongen!

:)

Hej hej tjockis!

Ny Vecka För Bebis.


Vecka 13:

Barnet

Risken för missfall minskar betydligt. Mycket är färdigt och fostret koncentrerar sig nu på att växa. Huvudet växer däremot lite långsammare nu. Få missbildningar tillkommer efter vecka 13. Fortsätt vara försiktig med vad du äter och dricker. Det påverkar fostret under hela graviditeten.

Nu börjar de mänskliga dragen träda fram allt tydligare.

Längd huvud till stjärt 74 mm.

Mamma

Fostret påverkas hela graviditeten av stress, så tänk på att ta det lugnt. Avstå från alkohol, droger och tobak och lev sunt. Nu mår de flesta gravida inte längre illa men tyvärr finns det några få som fortsätter att må illa flera veckor till. Du kan märka hur livmodern börjar växa i en jämn takt. Magen börjar rundas lite. Din midja försvinner och du kommer antagligen inte i dina vanliga kläder längre. Även om det inte syns utåt kan du själv se skillnad när du är naken.

Egna Tankar: Äntligen, mot slutet av vecka 12 slutade äntligen mina illamåenden och värsta tröttheten släppt!! Vilken befrielse verkligen. Magen börjar ta sin form under kläderna och det börjar synas på magen att det bor en bebis där inne nu. Första små, små rörelserna har jag också känt av i veckan.


Första Tecknet På Liv!

Nu i veckan har jag känt det redan! Första tecken på liv i min mage, alltså bebis har rört på sig så det känns! :)
Som en liten fisk som sprattlar eller buffar i några sekunder, underbara känsla.
Kommer lite då och då, och är inget med tarmarna att göra för inget magkurrande kommer efteråt och man känner ju klart skillnad på en kurrande mage och en liten bebis.
Ännu väldigt små rörelser såklart men så otroligt underbara!
Tänk, jag går redan in i vecka 13 på fredag, snart dags för ultraljud igen, i december någonstans tror jag :)

Om man ska tro på dessa test på nätet och pojke/flicka så är det 50/50 just nu! Har ju rätt mycket illamående, vilket tyder på flicka. Ingen pigment rand ännu på magen, tyder på flicka. Men sen finns det som tyder på pojke också, men är ju tidigt ännu så kanske kommer ändra sig, vem vet, men jag vill hoppas iallafall på en liten flicka!

Nää nu ska jag äta mera ravioli till lunch och fortsätta packa upp! Har satt upp lite gardiner idag äntligen och hängt upp tavlor så nu är jag mer hemma iallafall. Dessutom, idag är min första helt friska dag!!! Febern försvann igår och idag även det hemska halsontet, så ingen doktor behövdes här inte tur det.



Det är dåligt med egna bilder just nu, jag vet, men det kommer! Lovar, håll er uppdaterade :-)

Inte En Enda Tid!

Ringt hela dagen till Vårdcentralen och 1177, men inte en enda tid på hela dagen fick jag för att träffa en farbror doktor! :-(
Så hoppas på en tid i morgon istället och får stå ut dom timmarna!
Jag är så gott som död rent ut sakt, så jag snart gråter...
Det gör så ont i hela min kropp och jag skakar trots det är 24 grader inomhus.
Konstant feber på runt 38,5 grader så jag sover mest bort dagarna tyvärr. Vill ju så gärna kunna umgås och hitta motivationen till att leka med William och umgås med min familj istället. Hoppas jag får hjälp i morgon verkligen, annars kommer jag verkligen att bryta ihop!

Har iallafall kunnat åka och handla och posta ett brev idag dagen till ära, förutom att ligga med mitt duntäcke i sängen.
Gick in på Netto här i Torshälla påvägen från Coop och gud finns ju mycket fint där trots "billigheten". Hittade en leksaks låda för Williams stora bilsamling i rummet och en fin Nalle Puh lampa till taket i hans rum. Även doftbehållare med Lavender lukt och Aladdin choklad (mums).

Nu ska jag peta i mig lite kyckling sallad trots motvilligheten till mat.

Sjukling!

Just nu är det min tur i familjen att få bli sjuk tydligen!
Ont i kroppen så jag inte kan sitta stilla knappt, relativt hög feber för att vara jag, helt utpumpad till max och fryser och svettas om vart annat och halsont så jag inte kan svälja. Jag hatar att vara sjuk! Brukar sällan vara det, men som sakt, blir jag det så blir jag ordentligt sjuk. Kan inte äta något knappt, jo fil och flingor är det enda som går ner i min mage. Sen dricka i alla former förutom cola då. Och i och med att vi flyttat nu till Torshälla, så måste vi även koka allt vatten innan vi dricker eller har det i maten. Vi har inte heller någon toa hållare på toaletten.. och varm vattnet är segare än segast och hela munstycket vibrerar och låter när man duschar... mycket som är mindre bra här om man nu säger så. Men vi ska ringa till Hyresvärden i morgon och förhoppninsvis åtgärda det hela!

Annars mår vi bra. William är ganska bråkig och trotsig just idag när jag är dålig och ensam hemma med honom för att Jimmy städar gamla lägenheten. Så det här är ingen toppen dag för mig alls. Känner mig som en dålig mamma för jag inte orkar ta hand om min son ordentligt och leka med honom som annars, utan blir mest skäll och "Gör inte si, gör inte så" så tråkigt, men jag orkar helt enkelt inte detta själv när jag är sjuk och helst vill vara sängliggande vid TVn :-(

Just nu önskas en hel dag för mig själv om jag ska vara ärlig! En varm dusch, en bra tidning och lugn och ro i lägenheten. Men det får Jimmy ta igen i morgon hoppas jag!!

Nej, jag måste ta mig i kragen och ta rackarungen och duscha av honom ändå så det blir en rätt tidig läggtime för honom ikväll, för igår ville han minsann inte sova vid 8 som han brukar. Han gick upp ur sängen ett par gånger innan han motvilligt somnade.


Ny Vecka För Bebis.


Vecka 12:

Barnet

Nu finns det mesta på plats och fostret koncentrerar sig på att växa. Det börjar växa hår på kroppen som ska skydda huden. Naglar har vuxit ut på tår och fingrar.

All näring går via moderkakan till fostret så glöm inte att tänka på vad du äter och dricker. Det kan både öppna och stänga munnen och producerar flera egna hormoner.

Längd huvud till stjärt 60 mm.

Mamma

Forskning visar att det är mindre vanligt med missfall efter vecka tolv. Illamåendet upphör för många. De flesta har ökat ungefär ett till fyra kilo. Har du kräkts mycket kanske du till och med har minskat i vikt. Det är helt normalt. Ni har kanske redan berättat för era föräldrar och/eller nära vänner att ni väntar barn. Men många väntar med att berätta till vecka tolv. Andra berättar från dag ett och tänker kanske att om det sker ett missfall så vill vi kunna prata med våra nära om det. Det kan vara skönt att få berätta, att inte hålla på hemligheten längre. Äntligen får ni glädjas öppet tillsammans med era vänner och familj.

Egna Tankar: Tröttheten och illamåendet kvarstår ännu, liksom dålig sömn på nätterna och yrsel och hjärtklappning på dagarna. Hoppas detta går över inom loppet av några veckor. Magen börjar dock ta sin lilla form ändå vilket är super roligt!


Klago Inlägg Till Tusen!

Nu är jag trött på denna förskola!! Trodde detta var en bra förskola, men icke då! Igår fick vi hämta hem William med ännu en berömd bajsblöja!! Hur ser rumpan ut? JO, helt genom röd som vanligt stackaren! Jag frågade "Gör det ont i rumpan på William?" Han svarar med att grina lite och säger sedan "Mmm". Nu är jag less, riktigt jävla less om jag ska vara ärlig. Tur vi satt honom i kö till nytt dagis i Torshälla nu iallafall och slippa detta dagis med alla krav. Köper vi Up&GO blöjor är det fel sort, för det är ju sååå jobbigt ta av alla kläder på barnen när dom har byxblöjor(?!) , fel vantar köper vi också för de är fel material eller fel årstid för dom och har han inte strumpor under raggsockorna blir det bassningar som heter duga!
Förstår ni hur trött man blir som mamma, när man i detta län dessutom måste KÖPA egna blöjor till dagis, som ska ingå i dagisavgiften, och dom inte ens kan BYTA blöja på mitt barn?! En dag hade dom inte ens bytt blöjan som han hade sedan han lämnade hemmet på morgonen, utan samma blöja i 5 timmar, hygieniskt va?

Vad hade ni gjort i denna situation undrar då jag? Hur är dagiset era barn går på egentligen, inga nackdelar? Hoppas Hoppas nästa dagis blir bättre för min lilla älskling! Fan, har man inte luktsinne för bajsblöjor någon av fröknarna, kanske det är dags att byta jobb va?

Det är synd, för fröknarna är gulliga i sig ju, inget fel. Men deras sätt med blöjorna, det stör mig som förälder något enormt! Särskilt när det handlar om bajsblöjor och att hans rumpa blir väldigt röd fort av att gå med en sådan blöja flera timmar. Jag blir ju ledsen som förälder självklart!


Förutom det, så ska vi idag börja flytta!! Dagen är här då vi ska hämta nycklarna till nya lägenheten äntligen, ska bli så kul ;-D

Städa, Städa.

Just nu är det så mycket på gång så bloggen hamnar liksom på sidan av tyvärr!
Nu dom senaste dagarna packar vi på riktigt och hela vardagsrummet är fyllt med flyttkartonger praktiskt taget.
Så nu är det inte så himla mycket kvar ändå, är riktigt tomt här hemma nu.
Har även torkat av skåp och kylskåp dagen till ära.
William har börjat gå på dagis som vanligt idag och det gick ändå riktigt bra för att ha varit hemma i en vecka!
Han sover dessutom bättre nu på nätterna utan att vakna och gall skrika och sover ofta till halv 8-8 på mornarna och det är verkligen uppskattat av trötta föräldrar, hoppas detta inte bara är en tillfällighet nu bara!

idag har dom besiktat lägenheten dessutom och verkar som att denna lägenhet ska även den helrenoveras nu när vi flyttar ut, men han var inte säker. Så som sakt, på torsdag börjar vi flytta lite smått direkt när vi kommer få nycklarna till nya lägenheten! :-D

Återkommer när det är lite lugnare på städ och flytt fronten senare, just nu är det så himlans kul att flyttstäda helt plötsligt haha. Tänk, i helgen kommer vi bli Torshälla bor och bo i en helt ny lägenhet och allt, jag längtar, behöver jag säga mer? :-)



Ny Vecka För Bebis.


Vecka 11:

Nu
är bebisens sitthöjd ungefär 4 cm. Alla kroppsdelar finns med, från tandanlag till tånaglar och fingrar och tår har nu separerats helt. Bebisen rör sig massor och sparkar och sträcker på sig. Det ser nästan ut som vattenbalett och ju mer fostret utvecklas, desto mer rör det sig.

Merparten av den kritiska utvecklingen kommer att klinga av under de kommande veckorna. Bebisens huvuduppgift de kommande sex månadernas är att bli större och starkare, så att den kan klara sig utanför livmodern.

Slutet av första trimestern närmar sig nu. Du kanske har fått en mörkare pigmenterad linje som kallas linea nigra mellan naveln och blygdbenet. Det är inte ovanligt att det bli svårare att sova nu. Läs varför din nattsömn kan bli störd.

Egna tankar:
Fortfarande lite illamående vissa dagar, blir värre om jag väntat länge med att äta något. Måster äta något minst varje timma för att hålla humöret på topp och illamåendet borta! Annars känns det som jag måste kissa väldigt ofta och min mage är otroligt svullen av alla tarmar ;)


Vårdcentralen och Mälarsjukhuset.

I går var en jobbig dag minsann!! William är fortfarande dålig med hög feber, snorighet och torr hosta. Så eftersom han var inne på 3e dagen med feber runt 38-39 grader, så ringde jag vårdcentralen och fick en tid att kolla upp honom på kvällen. Så väl där så tar dom en massa prover på en jätte trött och dålig William. Blood prov, hals prov, lyssna på hjärtat och lungorna och titta i halsen mm. Så doktorn där trodde han led av ett virus eftersom han hade 40 graders feber där på vårdcentralen! Hans feber pendlar väldigt mycket, när han får alvedon blir han bra och kan leka och vara precis som vanligt, men när den slutar verka så blir han helt sänkt igen och sover mest hela dagen. Så hon tyckte det var jätte konstigt för hade han haft magsjuka hade han haft kräkningar fortfarande och man hade fått byta en massa diareé blöjor på honom, nog för att han har diareé, men ungefär 2-3 blöjor bara på en dag. Så hon ringde barn akuten på Mälarsjukhuset som tyckte vi skulle åpka upp direkt så dom fick ta nogrannare prover.

vi fick gå hem igen, kasta oss i bilen direkt utan att ha ätit middag för dagen, och åka iväg och vänta på akuten! Tog drygt en halvtimme dock innan doktorn kom där och William fick mäta syret i blodet och så tog dom tempen i örat på honom igen. Han hade fortfarande 40 graders feber och fick då en Piggelin glass, klistermärke och en alvedon supp av den snälla sköterskan. :)
Sen efter drygt 45 minuter kom den riktiga läkaren och gjorde om samma undersökning som på vårdcentralen och efter ett tag sa hon att han hade nog ändå en vanlig virus magsjuka! Eftersom barn är känsligare och får högre feber än oss vuxna. Så jag är bara glad att vi andra klarade oss ifrån magsjukan otroligt nog!
Så nu får han vila upp sig här hemma och så när han kommer att återvända till dagis igen.

För min egen del känner jag mig totalt isolerad eftersom vi vill undvika ta ut honom så mycket nu när han är så sjuk så sitter vi mest hemma och inne hela familjen och det är jobbigt för oss alla känner jag.
Hoppas han blir bättre till helgen, annars får vi åka tillbaka för jag kommer bli tokig på det här känner jag  snart!!


Helgen Som Varit.

Under helgen så var vi på landet i Strängnäs och i lördags så åkte vi hemåt till Eskilstuna för att gå på barnleksaks loppisen i Parken Zoo. Kom dit runt halv elva kanske, redan då knökat med folk, trångt och varmt, exakt sånt som gör mig irriterad :)
Men Jimmy och Williams farmor hittade en "ny" vagn, Walt Disney faktiskt och oroligt fräsch för ynka 300 kronor, men fick köpa den för 200!! Så bye bye röda sulky vagn och säg hej till 2 riktigt ordentliga vagnar nu här hemma, eller ena ska han ha stående på dagis som sov vagn. Sen självklart massa leksaker som bilar och annat skoj till William och oj vad han blev glad!

igår var vi iväg till Nacka i Stockholm för att fira min ena stora syster som fyllde år och bjöds på massa gottigheter. Dock är jag inte alls intresserad av sötsaker längre förutom salt lakrits då, men cola och sånt som jag annars älskar, det går inte äta längre, precis som när jag var gravid med William.
Men gör inte mig något alls, jag satsar mycket på frukter istället och det är ju nyttigare! :)

Dock på kvällen igår så spydde William vid gröten, inte en gång utan 3 gånger kom allt ut.. på mig dessutom. Jag som är så nojjig vid spyor höll på spy shjälv av lukten. Men stackaren vad jag tyckte synd om mitt barn då :(
Så han var helt slut när vi åkte hemåt igår i bilen och somnade bums, väl hemma hade han runt 37,5 i feber. Men i morse kunde han äta frukost och behöll allt men fortfarande samma feber. Kan ju vara biverkning från vaccinet han fick på BVC i tisdags. Har läst att vissa kräks och så kan man ju faktiskt få feber av den. Hoppas det är bara det och ingen vinterkräka, då dör jag! ;)

Men men, som det ser ut nu så kanske det inte blir något dagis på några dagar nu för honom tyvärr.


Ny Vecka För Bebis.



Vecka 10

Grattis!
Nu kallas embryot foster, vilket betyder "avkomma". Fostret är nu ungefär 3 centimeter långt från hjässa till rumpa och väger mindre än 4 gram, men det har fullt upp med att sparka och svälja.

De inre organen – lever, njurar, tarmar, hjärna och lungor – är nu fullt formade och har börjat fungera, men huvudet är fortfarande lika stort som halva kroppslängden. Pannan är kupad och sitter högt på huvudet, men den kommer att inta sin normala position senare, så att profilen ser mer ut som en "riktig" människas.

Nya detaljer formas varje dag, som fingernaglar och dunigt hår. Om du kunde titta in till bebisen denna vecka, skulle du också kunna se ryggraden avteckna sig tydligt. Ryggnerver sträcker sig ut från ryggmärgen.

Din livmoder är nu lika stor som en grapefrukt. Med hjälp av ett Doppler-stetoskop, kan du höra fostrets hjärtslag och du kan kanske känna livmodern ovanför blygdbenets mittpunkt

Egna tankar:
Just idag har jag dragits med i hållande huvudvärk och illamående till max! Gårdagen tillbringade jag mest på toan, men dock inte för kräkningar, utan mer för väldigt dålig mage. Inte mina dagar just nu i graviditeten kan man verkligen säga. Siktar på bättre dagar fram över!


Svar På Tal & BVC!

Britta om Vad Säger Ni?:
Såg att du hade skrivit svar på tal om min kommentar men kunde inte se vad du skrev så du vet. Men varför klaga på folk som lever på social bidrag när du också gör det? Fast det heter föräldrapenning när du får det. jag har inget emot att folk får social bidrag eller föräldra penning Men jag tror inte dem som tar socialbidrag har för mening att få det som inkomst hela livet utan det är nog bara en sista utväg eller en lösning just då. Varför dra alla över en kam och döma dem? Och det finns folk som inte får ta en utbildning eller utbilda sig som vill de och inte bara tvärt om. Att kalla folk som inte har utbildat sig grisar och fula saker är väl inte nödvändigt? :o. Allt är inte alltid som det verkar och allt är faktiskt inte bara deras fel.

SVAR: Ursäkta, men sen NÄR har jag kallat någon gris för man lever på social bidrag!? :-O Jag har skrivit att om man inte gör sig värd pengarna man praktiskt taget FÅR utan söka jobb osv och bara köper onödigt skit som cigg och andra onödigheter för dom pengarna så nej så tycker inte jag folk är värda dom pengarna! Men jag tycker inte dom är grisar för det! Och ja jag får lägsta föräldrapenning men jag har iallfall jobbat för egna pengar när dom var slut. Kommer förmodligen leva i si så där en 60 år till, och jag kommer garanterat ha skaffat mig utbildning och jobb innan dess så nog kommer jag kunna stå på egna ben inom bara 1-2 år. Men som sakt, får man social bidrag och jobbar för det, aktivt söker jobb och såvidare, har jag inga problem med dom! Men det finns ju faktiskt dom som inte i mina ögon, gör sig förtjänta av dom pengarna alls. Hoppas du fick svar på din "fråga".

I dag så var det tid för William på BVC igen. Han fick gå på läkarbesök och fick sin vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund. Han hoppade till och skrek i det ögonblicket sticket kom, men sen blev han lika glad igen för han fick en ballong att ta med sig hem. Han vägde för övrigt 11.490 och var 82 cm lång och hade ett huvudomfång på 49 cm. Stora killen! :-D

Annars har vi bara tvättat kläder idag och handlat mat idag dagen till ära. Ska laga mat nu, kyckling sallad, mums!

RSS 2.0