Ny Vecka.

Helgen har bjudit på mycket skoj vill jag lova! :)
Orkar inte gå in i detalj vad som exakt hänt, så skriver kort och gott den var skoj.
William "fyllde" bland annat 18 månader igår, grattis stora älskling, han fick en fyrhjuling av farmor och farfar i present och oj vad den uppskattades! Han fick även två par galonis vantar av sin mamma och pappa att ha ett par på dagis och ett par här hemma.

I dag
är det lugna gatan här hemma! William är just nu på dagis och jag har precis ätit två stora tallrikar med fil och corn flakes, en macka och en yoghurt! Ja, behöver jag säga jag känner mig hungrig på dagarna? Haha!
Ska även lämna in lite papper på mina anställnings bevis från i sommras på jobbet till kommunhuset så jag kan få söka till Omvårdnads utbildningen och egentligen skriva in mig på Arbetsförmedlingen också igen. Slutar ju plugget snart om knappt 2 månader.. och idag är Jimmys sista arbetsdag på sitt jobb, så nu kommer han gå hemma hela långa vintern stackaren.

Vad mer... jo! Jag tänkte börja köra Dagens Fråga här på bloggen varje dag! Jag tar upp ett ämne som ni får kommentera fritt omkring, låter det skoj?

Dagens fråga fick handla om hur ni mammor eller blivande mammor också, lägger upp eran matvecka! Alltså, har ni något mat-schema för veckan ut och vad brukar ni då laga? Hur ser handlingen ut? Storhandling, små handling.. ja ni fattar!
Själva, gör vi så att vi lägger upp mat för en vecka framåt, sen handlar vi maten en dag i veckan (oftast måndagar) så har vi maten hemma för hela veckan! Så vi lägger väl ner ungefär 400-600 kronor en gång i veckan på mat för hela den veckan. Och det funkar bra ibland, ibland inte. försöker ju göra mat som William samtidigt kan äta för att inte lägga ut onödiga pengar på barnmats burkarna, för det blir ju dyrt i längden!


Ny Vecka För Bebis.


Vecka 9

Barnet

Embryot börjar likna en människa. Käkarna är färdiga, munhåla och näsa förenas. Öron och näsa syns och ansiktet börjar se riktigt mänskligt ut. Halsen utvecklas. Fötterna är cirka två millimeter. Embryot blir mänskligare på flera sätt då det utvecklar känsel och reagerar på beröring. Det kan även få hicka. Svansen försvinner nu och i den här veckan börjar könsorganet att anläggas.

Längd huvud till stjärt 27 mm.

Flicka eller pojke

Varje cell i vår kropp innehåller en särskild genetisk kod uppbyggd av 46 kromosomer. Vi får hälften från mamma och hälften från pappa. De första 22 kromosomparen bestämmer psykiska och fysiska drag hos barnet. Det sista paret bestämmer könet. XY-kromosomer blir en kille, XX blir en tjej. Mamman kan bara ge X-kromosomer. Det är alltså pappan som bestämmer könet på barnet. Om fostret är en pojke utsätts det för en extrem påverkan på "grundmallen", eftersom fosteranlaget är förutbestämt att bli kvinnligt. Hos pojkfostret gör en gen på y-kromosomen att det bildas testiklar och dessa frisätter höga halter av manligt könshormon som tillbakabildar det som skulle blivit kvinnliga könsorgan. Det kallas även för maskulinisering av de yttre könsorganen.

Mamma

Många kvinnor börjar oroa sig vid den här tiden. Du kanske oroar dig för missfall, för hur barnet kommer att bli, förhållandet, viktökning, jobbet eller andra saker. Många funderar också på om de verkligen vill ha barn, även om det var planerat. Det är fullt naturligt. Dela gärna med dig av alla dessa tankar till din partner så bibehålles närheten och han/hon blir mer delaktig i dina upplevelser. Nu kan du se att huden börjar förändras och rynkor slätas ut.

Dina tänder

Ditt tandkött blir mjukare och du kan märka att du blöder vid tandborstning. Hormonella förändringar gör att slemhinnan i munnen blir mer svullen och skör. Salivens egenskaper förändras också under graviditeten. Det kan leda till ökad risk för karies. Därför är det viktigt att du sköter din munhygien under resten av graviditeten. Prata med en tandläkare om du känner dig osäker på hur du ska göra.


Vad Säger Ni?

Jag har lite funderingar och tankar kring mamma livet, eller det "yngre" mamma livet. Vi som är runt 16-22 år och väljer att bli mamma tidigt. Hur blev ni bemötta av andra när ni sa att ni var gravida? Hur tidigt berättade ni för andra om att ni var gravida?
Några gånger har jag själv mött halv kritiska människor som rynkat på näsan eller snäst något ur sig att det är inte bra att vara så ung och ha barn utan jobb eller utbildning. Visst, det är tuffare utan jobb och utbildning, men gör det mig till en sämre mamma för det? Jag betalar min sons dagis gång alldeles själv , (har man en inkomst under 13.000 så är dagis gratis i den här stan iallfall) Jag ger mina barn mat på bordet varenda dag trots inget fast jobb. Just nu pluggar jag för fullt på Komvux och jag har en framtid upplagt på bordet för mig själv. Sen kommer folk och säger att sånna som jag snor deras skattepengar från föräldrapenningen för jag inte hunnit jobba upp den ännu?! Jag blir så arg, tror ingen jag kommer få en chans till att jobba upp den senare i mitt liv som att jag kommer att leva på bidrag hela livet och snylta från socialen tills jag är 80 år gammal. Huvudsaken är jag kan ge kärlek till min familj och ge dom vad dom behöver! Jag menar, för 100 år sen vem hade det här tänket att man måste ha ett framgångsrikt jobb, bil, körkort, villa fast förhållande och utbildning? Då kan jag tänka mig att var man ung var det naturligt att skaffa barn, men vart tog det vägen idag? Nu ör det helt andra prioriteringar och har inte alla samma prioriteringar sp blir man påhoppad och kallas dum i huvet för man inte har rest världen runt , jobbat dygnet runt och tagit för sig av livet så mycket man kan. Vi som väljer skaffa barn blir uthängda som dumhuven rent ut sakt och stämplade med "ingen framtid" i huvudet.
Väljer man att det här livet vill jag ha, jag trivs med det och mår bra så passar det ingen annan och jag blir så himla trött på det hela nu.

Det är ändå vi yngre som tillför er äldre något dom närmaste åren och vi hinner betala för oss senare i livet, tro mig! Jag sitter inte bara på häcken och låter bidragen rulla in utan att göra rätt för mig. Tycker ni skatten är för hög för att gå till oss "unga mammor" så var glada att vi betalar deras mat, kläder, blöjor mm med dom om ni inte kan se något annat posetivt i det hela! Men hade dessa gått till knark, cigg och annat onödigt skit, då kan ni komma och klaga verkligen.

Men nu till frågan, vad tycker ni yngre mammor, hur är eran syn på det hela att skaffa era barn och hur reagerar omvärlden enligt er?




Torsdag Morgon.

I morgon är det fredag igen, tänk så fort veckorna går verkligen!
Men väldigt långsamt för bebis såhär första veckorna...
Har lämnat William på dagis för ungefär 2 timmar sen och sitter och äter frukost vid TVn just nu, lyx!
Annars så kommer mina föräldrar hit idag så ska vi hämta William på dagis tillsammans och äta lite middag.
I natt var jag och Jimmy tvungna att inviga vår nya bäddsoffa. Så vi bäddade ner oss igår kväll i den med kuddar och täcken och somnade där :) William fick sova som vanligt i sovrummet i sin egen säng men vi hade självklart dörren öppen ifall han skulle vakna och skrika. Men icke då, inte ett enda pip på hela natten och i morse fick pappa till och med VÄCKA honom halv sju för att göra sig i ordning till dagis!!! Kanske bara är bra för honom att sova i eget rum då da får vi hoppas han får ju eget rum inom en månad i nya lägenheten :)

Nya lägenheten ja, det är dags att börja packa mer på allvar snart! Men det lär väl bli nån vecka innan säkert, så svårt att packa nu när man använder nästan allt förutom det vi redan har packat ner och gjort klart i källaren.

Barnmorskan gick bra igår! Mitt lång siktiga blodsocker (Hba1C) har sjunkit ytterligare vilket är jätte bra! Så nu har bebis fått en bra start i livet och riskerar inte lika mycket komplikationer eller missbildningar nu när jag dessutom fick backa en månad i graviditeten! Väger numera 57 kg, gått upp runt 2 kg redan.

Nu ska jag snart ta tag i lite dammsugning och fix här hemma innan besöket.

Ultraljud och MVC.

I går var vi på första ultraljudet, så nervös jag var! Först kunde hon inte hitta något foster alls, och då blev jag riktigt orolig i och med jag skulle vara i vecka 11 enligt mina beräkningar då. Men till slut, låångt ner i bäckenet låg den lilla och myste! Var väääldigt liten plutt och därför blev jag tillbaka flyttad hela 3-4 veckor, alltså vecka 7. Eller 8, 7+5 landade jag i! Var lite av en chock att försöka se den 13 mm långa fostret i mammas mage men den fanns och hjärtat tickade på bra och det var full aktivitet på det lilla livet sa barnmorskan. :)
Så nu har jag BF den 7 Juni som det ser ut just nu, men kommer nog komma innan pågrund av diabetesen som sakt om den växer för snabbt nu. Men än så länge såg det bra ut som sakt och hoppas det fortsätter så! Är jätte skraj just nu för missfall i och med att jag blev några veckor tidigare i graviditeten nu...

I dag är det dags att gå tillbaka till sjukhuset och besöka MVC. Så idag för William gå 2 timmar längre på dagis än vanligt och hoppas det går lika bra, Han vill ju aldrig gå därifrån numera utan blir jätte ledsen stackaren :(
Dessutom ska jag leta fram mina anställnings bevis från jobbet i Strängnäs under dagen och söka in till Omvårdnads programmet här i Eskilstuna istället. Kommer ta upp till 1 helt år att få komma in, men lika bra att ställa sig i kön nu och söka jobb under tiden.


Ett Inlägg Lite Snabbt!

Ska strax gå iväg mot dagis för att hämta hem min lilla son, så får bli ett snabbt inlägg!
Idag plågas min dag av extraslag, eller hopp på mitt stackars hjärta om jag sätter mig ner eller springer runt för mycket! :(
Det känns inte ont, men är väldigt obehagligt och känns som hjärtat stannar för en sekund eller två men sen är det normalt igen.. har att göra med ökade blodmängden och alla hormoner med bebisen här jag läst mig till, men ändå tycker jag det är läskigt.
Den här veckan är ganska full späckat!
I morgon ska jag och Jimmy iväg på första ultraljudet och det ska bli så himla spännande :)
På onsdag morgon väntar en kurs på sjukhuset för min del om en ny blodsocker mätare som är elektronisk som man bär med sig på armen utan onödiga stick i fingrarna! Så fiffigt så det är värt att prövas. Sen samma dag till sjukhuset igen på eftermiddagen är det barnmorskan för 2a gången det gillar vi!
Juste, imorgon ska vi hämta en bäddsoffa till nya lägenheten i Södertälje, var där igår och hämtade ett fint vitrinskåp men sängen/soffan fick dock inte plats på släpet så vi tar det i morgon.
Så ja, det är mina planer just nu för denna vecka som är lite speciella om man säger så :)

Nu ska jag ta mitt stackars hoppande hjärta mot dagis!

Ni Frågar, Jag Svarar!

Emelie´s fråga:
Hut förberäde du dig innan din förlossning ?
Hur kändes det att se William för första gången?
Hur får man förhållandet att fungera efter bebisen kommit? Några bra tips?
: D

Svar:
1. Jag läste på mycket i böckerna man får från MVC kommer jag ihåg, läste om vad som händer varje vecka i magen med bebisens utveckling och införskaffade allt som behövs inför bebisens hemkomst. Jag visste inte riktigt vad som väntade mig, så jag kunde inte riktigt förbereda mig på annat sätt, var väl kanske att sova, äta och bara ha det bra tiden innan förlossningen.
2. Att se William för första gången när dom tog ut han ur min mage under kejsarsnittet var absolut det bästa och lyckligaste stunden i mitt liv! Jag grät och skrattade om vart annat och väntade bara på höra hans skrik och se hur han såg ut, detta lilla underverk som växt 9 månader i min mage. Man var inte annat än glad rent ut sakt! Sen att han var sjuk när han kom ut, gjorde mig orolig och rädd för hur det hela skulle gå för honom men som sakt, han är frisk idag från ojämna hjärtslag och extremt lågt blodsocker :)
3. Ja, det här med förhållandet kan vara kämpigt! Jag tror vissa pappor kan lätt känna sig utanför och inte känna det lätt för ta sig an papparollen i början. Men det är helt naturligt och kommer med tiden! Sen att det tär på förhållandet med vakna nätter, sömnbrist, och allt vad det innebär med en ny liten bebis ÄR jätte jobbigt. Man kan nog inte säga annat, men det är viktigt med egen-tid varje gång ni får tillfälle till det och kom ihåg att hjälpas åt med allt från blöjbyten till matning för även om du ammar, kan det vara bra pumpa ut bröstmjölk i en nappflaska så att även pappan kan få mata er bebis, det gör mycket för föräldraskapet! :)

Jag kommer uppdatera lite mera om helgen och veckans planer och allt möjligt senare under dagen. För just nu äter jag frukost efter att ha lämnat William på dagis och gjort alla "vardags sysslor" här i hemmet.
Så just  nu njuter jag bara av lugnet och ensamheten :)

Bloggen Växer!

Måste först säga det är härligt med alla nya läsare här på min blogg, ni är så välkomna så! :D
Om det är något ni undrar över eller har funderingar på, så kommentera det gärna här, tycker bara det är härligt med lite frågor och kanske är det något jag som blivande 2 barns mamma har koll på? ;)

Vad tycker ni, ska vi våga köra på en frågestund nu och få ihop ett bra gäng med frågor? Det kan handla om allt! Allt från barn och barn tips, till relationer och ja vad som helst helt enkelt.

Skicka in era frågor så ska jag svara på dom senast vid helgens slut! :-)




Hemma- Fru- Morsan :-)

Japp, idag är det min hemma-fru-mamma dag känns det som haha!
Jag har dammsugit överallt, bakom soffa, under sängar, tvättat golven i varje hörn, tvättar kläder i tvättstugan till klockan 1 och dammat av byråer och bord! Nu är det bara högen med disk som är kvar (hatar att inte ha någon diskmaskin!!) och åka iväg och handla lite smått när Jimmy kommer hem från work.
Ska även gå till kommunhuset och ansöka om att få börja studera Omvårdnad på Komvux här i Eskilstuna, då dom sa nej till att jag fick åka gtill Strängnäs och plugga där (?!) pågrund av Eskilstunas ekonomiska skäl! Jaja, nackdelen nu är att E-tunas Komvux har flera års väntetid på Omvårdnad, men får söka jobb under tiden jag väntar på att bli intagen och godkänd, annat kan jag inte göra.

Ska också iväg till Vårdcentralen idag och få min årliga influensa vaccination om jag nu hinner för allt jag ska göra (William ska ju hem från dagis 14:00), annars får det bli nästa onsdag/torsdag då dom bara har öppet dom dagarna för vaccination.
Extra viktigt eftersom jag är diabetiker OCH nu även gravid. Så vill verkligen inte bli sjuk då!

Jaja, jag kanske ska börja göra lite lunch till mig själv nu när det är någorlunda lugnt med städandet? Ja, det gör jag!


En Mammas Hjärta.

Som ni andra mammor vet så kan ju mamma livet vara både super härligt och inte alls så härligt vissa stunder, vilket hör till ett föräldraskap. Men när ens lilla barn ropar; Mamma, mamma och sen kommer och ger en massa kramar och pussar massor av gånger tidigt på morgonen innan dagis, då kan jag inte vara sur för 1 sekund!! Jag blir så lycklig av höra det så jag gråter! :D
Tänk vad stor du blivit min lilla kille, om en vecka är du redan 1,5 år och kan så mycket saker redan!!
Jag lever för dig min pojke och jag ska göra allt för dig i ditt liv och lite till och jag ska alltid stanna kvar i ditt liv och ge dig allt du behöver och vägleda dig genom livet varje dag, varje sekund.
Usch vad jag kommer älska mina barn till döds så länge jag lever :)


Så Himla Trött!

Som rubriken lyder, så känner jag mig just nu!
För det första, så är man ju gravid och det blir jag extremt trött av såhär i början.
Sen har jag en himlans förkylning så jag vill bara bli frisk på en gång just nu. Nästäppa och snorig om vart annat och tryckande känsla i huvudet hela tiden PLUS att William sov uruselt inatt igen! Han vaknar 2-3 gånger och skriker som en galning i flera minuter... gud vad jag är trött, usch jag ska inte klaga verkligen inte, men just nu kan jag inte låta bli för allt :(
Jag som måste gå i skolan för jag har redan varit borta så mycket vid inskolningen i hela 2 veckor, och William har varit förkyld till och från mycket och sen nu då så är jag sjuk här i familjen som är det väldigt sällan, men blir jag det så blir jag rejält förkyld tyvärr.
Får kurera mig med té och annat gott som kanske skyndar på tillfrisknandet någorlunda!
Är bara så trött just nu gud! William lyssnar inte heller för 5 öre på något man säger och klättrar på bordet i köket, tar stolen till spisen och ska ställa sig där uppe och hålla på, dra katten i svansen blablabla...
Hatar såna här dagar, man vill verkligen bara gräva ner sig och skrika av utmattning och trötthet.

Måste skärpa mig tills bebis kommer!!

Vart inget positivt inlägg känner jag idag men förhoppningsvis blir det bättre i morgon, ska bada huligan killen nu och göra klar för nattning om drygt 2 timmar.


Förkylning!

Just nu är hela familjen här hemma förkylda! Eller jag är väl värst just nu tror jag med lite halsont, huvudvärk och snuva och nyser stup i kvarten. William och Jimmy var ju sjuka i veckan så nu är det min tur då. Trots det har vi nu rensat i källaren saker vi vill ha kvar och vad som ska kastas, har även städat ur min garderob här i lägenheten och tvättat kläder och massa annat trots min envisa förkylning!
Nu är jag helt slut och hungig känner jag.
Men tror inte det blir någon skola för mig i morgon iallafall men ska försöka få iväg William till dagis några timmar för att kunna vila upp mig.

Orkar inte göra ordentlig uppdatering idag. Så detta är allt ni får hittills tills jag blir bättre.

Freeeedag Freeedag Freeedag.

är denna underbara dag äntligen här igen! William sover nu för andra gången idag. Han vaknar på dagen redan innan 6 och somnar sedan runt halv 10 på förmiddagen vilket är för tidigt då tycker jag och resulterar i att han vill lägga sig för natten vid 5-6. Så nu sover han en middag till då. :)
Helgens planer vad är då det, jo rensning av förrådet totalt och kanske lite här hemma inför flytten.
Jimmys familj kommer och hjälper till kasta lite skit och sådär som tur är.
Den 20:e November går flyttlasset mot Torshälla och som jag längtar!!
Men mycket ska göras innan, städas och besikta lägenheten och ersätta kanske lite skit plastsaker som gått sönder under vår tid här (dock tycker inte jag vi ska stå för tex. handduks hängare av plast, låter ju löjligt) och dessutom varför stor städa när dom ändå ska renovera lägenheten innan nästa hyresgäst? :S

Hur som, idag mår jag bra! Inget illamående förutom när jag inte ätit något på ett par timmar då, men annars är jag på topp verkligen och det är så skönt. Har tagit en åksjuke tablett idag för säkerhetsskull så jag klarar mig.
Annars är William som vanligt. Bortsett från att han vaknade i natt och skrek vid 01 tiden så pass så lungorna hoppa ur honom nästan :( vet inte vad det är han gör sådär ibland vissa nätter och bara skriker och inget hjälper. Natt skräck kanske, men han har inte symtom på sådant tycker jag ...
Sen la jag mig sent igår och sen vakna William och sen gick han upp innan 6 så jag var lite trött i morse vilket kommer resultera i att jag somnar i soffan ikväll igen säkert haha. Gjorde nämligen det igår framför Lyxfällan på TV. ;)

Min graviditet flyter på. Min hy är bättre än vanligt. Inga blemmor eller finnar alls trots jag kan somna med dagens smink på och dagen efter är hur ofräsch som helst haha. Klippte mig idag dessutom kort till axlarna, känns sååå skönt. Bort med det slitna trassliga håret och fram med nytt friskt och lätt borstat hår. Dessutom ramlar inte lika mycket av nu som när jag klippte det!





Ni som väntar barn (1:a) kommer säkerligen få håravfall efter förlossningen. Inget onormalt utan kroppen återgår till sitt ursprungliga jag igen efter alla hormoner under graviditeten så då ramlar ALLT hår som skulle ramlat under graviditeten nämligen, kanske inte är så roligt att höra, men så är det tyvärr och man kan bli rätt tunnhårig om du har anlag för det redan som jag i detta fall. Så vad ni än gör, färga INTE håret när det håller på falla av efter förlossningen, kommer bara  resultera i att mera hår lossnar från skallen :)
Så ett mamma-tips är att köpa silica hårkur eller någon annan form av hårtabletter efter ammning eller förlossning och ät 2-3 tabletter per dag i ungefär 4 månader för att få igång hårväxten igen.

Denna burk rekommenderar jag starkt för er då, hårform för drygt 200-300 kronor i Lifebutiken!



Torsdag.

Mina föräldrar var här precis och hälsade på mig och William, jätte roligt, har saknat dom.
Vi gick till Åhlens och fikade lite och dom köpte även söta mockasiner till William :)
Nu är vi hemma igen och bara tar det lugnt.
Fick även gå ner på stan idag och köpa åksjuke tabletter istället då Sea-banden inte alls verkade funka så bra på mig. Men nu har jag tagit en tablett iaf och har samtidigt på mig sea-banden så hoppas på jag får i mig nån mat iallfall och inte blir illamående av bara tanken på mat. Jätte jobbigt för såhär kände jag inte alls med William!
Värst är det på morgonen och innan jag fått i mig någonting, ett litet kex får mig att kväljas till och med ...

Jaja, hoppas detta går över inom närmsta månaden iallfall. Är ju rätt ovanligt med påbörjat illamående såhär "sent" i graviditeten är ändå 9 veckor som jag är beräknad just nu.
Just nu kan jag bara tänka mig att äta typ fil och flingor eller vindruvor och jordgubbar, inget annat! Jo en macka kanske av grovt bröd om jag har tur.
Så länge jag inte kräks är jag nöjd, är så rädd för sån där känsla som känns som man ska spy när som :(

Ska försöka få i mig en tallrik med fil och sen gå och köpa mera frukt tills ikväll så jag överlever! :)


Lite Tips Från En Morsa, Del 2

Förhoppningsvis kommer alla dessa tips till eran användning i mamma-livet, så nu ska jag tipsa alla er gravida om nödvändigheter! ;)

Sea-band! Ett armband mot åksjuka och graviditets illamående. Ett armband på båda handlederna, en liten plastkula placeras mot handleden mot din såkallade P6 punkt (du lägger dina tre mellersta fingrar på handleden, i mitten där ditt pekfinger ligger ska kulan sitta, då har du hittat din P6 punkt) Vet inte om dom hjälper så mycket för mig just, men kan vara värt  att testa om du lider av illamående, kostar 145 kronor på ett vanligt Apotek.



Jordgubbar! Eller igentligen all slags frukt som innehåller mycket C-vitamin och järn är bra för dig som är gravid. Inte bara för barnet, utan även jordgubbar är bra för hjärtat visar en studie och dessutom är det ju så himelskt gott med dessa jordgubbar! Frukt innehåller även folsyra som behövs första 12 veckorna för att förhindra fostret utvecklar ryggmärgsbråck och hjälper ditt eget järnvärde under hela din graviditet.

Vetekudden! Absolut en skön "bra-att-ha-sak" när du är gravid och kanske som mig, lite frusen av dig just under gravid tiden. Hjälper även att stressa ner på kvällarna och återhämta nya krafter inför förlossningen. Passar bra in nu när vintern väntar runt hörnet. Är du höggravid, kan det vara bra att lägga på ryggen om du har ryggsmärtor.


Tips Till Alla Första Gångs Mammor!

Några tips på saker som jag kommer ihåg att jag inte kunde leva utan var följande;


Bröstpumpen!! Jag tackar Gudarna för denna gåva asså. Som på nätterna då tuttarna sprängde av all min mjölk och jag hade så himla ont utav det, så var räddningen min bröstpump utan tvekan! Finns att låna från BB, iaf på vårat sjukhus här i Eskilstuna, men tror det finns överallt. Annars köpa det här märket som jag har Philips Avent på ett vanligt Apotek för drygt 500 kronor, kan vara dyrt med så värt dom pengarna om du har som jag hade, stor mjölk produktion. 2 flaskor medföljer så då enkelt kan skruva av pumpen sen och sätta på en napp och ge barnet direkt, smart! 



Amningsbh är ett måste vid ammning. Mycket lättare att använda än göra som jag, använda en vanlig och hålla på och knöggla på stan med det. Super skönt att sova med under nätterna och smidigt!

Vad är detta tänker ni nu säkert? Jo, en väldigt fiffig uppfinning till vaggan!
Man skruvar som små fötter under benen på vaggan och sen kan man vagga hela sängen så barnet kommer till ro lättare istället för bära på barnet mitt i natten  tex. Kostar ju ändå 300 kronor lite drygt på Barnens Hus eller Baby proffsen, men värt att testa!


Håll utkik efter fler tips till er mammor, jag försöker uppdatera detta nån gång under varja dag!


Tankar Kring Nya Lilla Bebisen.

Vad jag tänker kring vår nya lilla familjemedlem så finns mycket tankar i huvudet såklart!
Främst är väl hur William kommer att reagera. Jag menar, det är ju ändå en konkurent i hans ögon om mamma och pappa. Så hur vi kommer lösa det är väl främst att ta en helt egen dag med honom en gång i veckan så mycket man kan och bara ägna sig åt honom för han kommer ändå vara 2 år då när bebis föds och vid 2 år förstår han så pass mycket att han kan visa avundsjuka och ilska. Också att folk som kommer för att titta på nya bebisen tar med sig kanske nån present till William och inte "glömmer" bort honom mitt upp i allt.
Jag vill absolut inte att han ska känna sig som nummer 2 eller bortglömd, skulle vara in mardröm!
Men en liten bebis kräver otroligt mycket tid av en förälder, så jag ska göra det bästa av situationen för jag kommer ju älska mina barn lika mycket oavsett vem.

Pengar är ju också stor del i ny familjemedlem. Även om den nu kommer få ärva mycket av sin storebror och kanske också kusiner och utomstående, så kommer ju utgifter för blöjor och dylikt. Hoppas verkligen att William är (iaf nästan) blöjfri då så det inte blir 2 blöjbarn och måste köpa 2 olika storlekar med blöjor för blöjor är så dyrt, alldeles för dyrt i mina ögon!
Sen frågar man sig shjälvklart om man är redo för vaken nätter igen. William kommer få alldeles eget rum i vår nästa lägenhet, och hoppas han  vill sova där också för det blir svårt med 2 barn i samma rum och lillen kommer ju sannorligt att vakna några gånger på natten, så vore synd om William stördes av bebis då.

En annan tanke är att jag är rädd något ska hända mitt barn just nu. Man har ju hört talas om mycket missfall och missed abortions (fostret dör i magen utan att komma ut) så just nu är jag jätte jojjig ska jag säga för sånt. Eller att det ska vara något fel på det på ultraljudet som kommer bli ett bestående men för livet på fostret. Men jag försöker leva precis som vanligt ändå och slå bort alla onda tankar för annars skulle jag inte kunna leva normalt om dagarna :P

Men mest så ser vi båda fram emot vad som komma skall! William kommer ha ett syskon ganska nära inpå hans ålder att leka och bråka med genom hela livet och följa varandra åt förhoppningsvis. Jag är själv sladdis barn då det är 13 år mellan mig och min "yngsta" stora syster, så jag vet att det inte alls är särskilt kul att växa upp jämsides för att sedan nästan helt skiljas åt pågrund av att man har nya familjer. Jag hade gärna haft någon med 2-3 års skillnad mellan. Så jag vill ge William den möjligheten verkligen och sen får vi väl se när nästa syskon kommer. MEN det lär inte alls bli lika tätt. Får bli om 4-5 år då man skaffat ordentlig utbildning och jobb för jag kan verkligen inte mätta 3 barn utan fast jobb känner jag och orken skulle aldrig räcka till för 3 småbarn..



Lite Tips Från En Morsa.

Emelie, du ville veta lite tips hur det känns bli mamma för första gången och lite olika tips så här kommer ett litet inlägg om det till dig :)

Ja asså, jag fick ju veta rätt sent jag var gravid, i vecka 24 faktiskt ungefär. Hade inte haft några symtom alls faktiskt! Det var skrämmande. Hade ju ätit mina p-piller som vanligt och när jag tog mina sockerpiller och väntade på mensen skulle dyka upp så ja, var det spårlöst borta. Jag tog ett grav. test men dock för tidigt så fick såklart negativt. Så jag släppte dom tankarna i och med jag vet inte hur det känns vara med barn för första gången. Men när vi väl gick på ultraljud jag och min sambo Jimmy, så blev det en stor överraskning och allt blev så verkligt! Man kände varje spark och blev verkligen jätte glada åt lilla pyret som gömt sig så bra :)
Vi förberedde så mycket vi kunde, flyttade från Strängnäs och våra föräldrar till Eskilstuna pgr av att det knappt finns hyreslägenheter i Strängnäs. Allt var ju så nytt för oss.
Jag var mest rädd för om något skulle hända mitt barn under förlossningen kommer jag ihåg. Men när han väl kom ut till världen (genom kejsarsnitt) så gud vilken känsla!! Vi grät nog både jag och min sambo en stund där och bara tittade på den lilla som man skapat tillsammans genom kärlek.
Han var en ganska stor bebis, lite över 4 kilo och hade massor av mörkt hår och var det underbaraste en mamma verkligen kan tänka sig.

Sen såklart, var det ovant med alla vakna nätter. Han fick sondas med slang i magsäcken då kan inte kom igång med ammningen ordentligt. Så vi fick gå upp var 3:e timma och mata 20 minuter åt gången och det var ju lite jobbigt, men man kommer snabbt in i rutinerna må jag säga!

Pappan ska också få känna sig delaktig i det hela, och man blir lätt avis och självisk med sin bebis som mamma, iaf jag i början kände jag, man vill ju sköta allt shjälv nästan, men det är väldigt skönt kunna få vara för sig själv och få vila/sova om eran bebis kommer vara vaken mycket på nätterna några månader framöver. Jag tror William fick inte riktiga sovrutiner förrns han var nästan 10 månader, men det är ju olika.

Det är ju mycket nytt som första gånga förälder. Allt som har med blöjbyten, matning och rutiner spelar stor roll. Man måste hitta rutiner som passar sitt eget barn och inte gå efter vad andra gör eller säger! Tappar man rutinerna så blir det snurrigt både för dig och bebisen så försök hitta rytmen för mat, sovstunder osv ganska tidigt är nog mitt tips. Allt blir lättare när man fått bra rutiner varje dag så till slut tänker man inte på det, utan det bara flyter på :)

Hmm vad mer kan jag tipsa om.. det är väl inte mer än vad jag kan skriva att jag gör med William och så. Han har varit jätte jobbig som bebis, han hade mycket mag ont och skrek vissa stunder så mycket man ville stoppa huvudet under kudden och gömma sig, men efter mag droppar och mag massage så blev det lättare. Han sov dessutom inte hela nätter förrns han var runt 10 månader. Och under den tiden måste man se till att sova mycket, speciellt på dagarna då bebisen sover själv.Om man inte kan sova, så vila åtminstone och släpp alla "måsten" i hemmet för har man en bebis orkar man verkligen inte med hur hemmet ser ut kan jag säga haha.

Man kan ju inte göra lika mycket med en bebis som med en 18 månaders, men första 6 månaderna när dom oftast bara ligger helt hjälplösa och är helt beroende av dig är jätte mysig, samtidigt som det kräver stort angagemang från er som föräldrar. Saker som att sjunga, prata med dom och själva amningen är en stor trygghet för erat kommande barn.

Hoppas du blev nöjd med inlägget, annars säg till om du undrar något mera, och stort lycka till med skatten er! =)

Fräsch Tjej.

Ursäkta min lilla bloggtorka just nu. Men ni är så ursäkta, urusla på att kommentera och komma med förslag vad jag ska blogga om!
Så kom igen nu! Inga förslag är för dumma, tror jag iaf inte :)
Any way, William är på dagis idag åter igen, han var hemma igår för att dagis var stängt.
Jag själv passar på att städa lägenheten från topp till tå minsann och pluggar så mycket jag kan.
Kan vara svårt att verkligen koncentrera sig på något när man mår lite pyton med illamående och ständig kissnödighet och hunger, men det är ju för min lilla bebis så jag får väl gilla läget att jag hittills gått upp runt 2-3 kg dom här 9 veckorna ;)

Man känner sig inte alls så fräsch iallfall med alla hormoner. Håret är fett och äckligt över 1 natt, hyn är alldeles fet och glansig och få kläder passar längre på den svullna kroppen, humöret svänger otroligt mycket upp och ner. Men det ska väl också gå över någon gång dom närmaste 4 veckorna, hoppas jag hehe. Dessutom är det 2 veckor kvar nu "bara" tills vi ska gå på första ultraljudet och se vårat lilla efterlängtade pyre!! Längtar som en galning må ni tro. 

Jag ska nog ta min ofräscha kropp och hoppa in i duschen nu äntligen när all städning är klar och bara sätta mig i soffan och läsa en bok, grym dag! :)
 
:)

Min glada lilla fis unge vad du är underbar och fin! (L)

Lite Bebislängtan.

<big>Den 21 Maj 2012 känns verkligen långt borta just nu tills bebis ska komma ut till oss! Men väntar man som sakt på något gott, väntar man aldrig för länge ;)</big>

Har redan börjat tänka på lite namn, (tidigt, jag vet) men så otroligt spännande! Någon som har några teorier om kön/dag och vikt så välkommna att gissa här!

För övrigt så har William lite problem med grinighet och skriker sig igenom dagarna sen i början på denna vecka (!) Har ingen aning om vad det är alls, kan va ännu mera tänder på G, han har närmare 15 stycken redan som tittat fram, bara 5 kvar lite drygt och han är inte ens 2 år (!!) Verkligen skoj! :D
Så inatt var jobbig då han vaknade flera gånger och bara skrek och skrek så till slut kom sötnosen till våran säng och ville ligga brevis oss, då slocknade han på en gång, men inte hans kära mor. Hoppas på att detta går över snart och han kan använda sitt egna rum i vår nya lägenhet sen. För när bebis kommer så blir det svårt med 2 barn vakna på nätterna, man behöver ju verkligen sin skönhets sömn med en liten kotte hängandes i tutten nästan hela natten. :)

Ska bli roligt att jämföra bilderna med Williams graviditet och denna lill*s vistelse i magen!
magen


Välkommen Tillbaka Vardagen!

Äntligen lite vardags rutiner igen idag. William var feber fri hela dagen igår (bortsett från morgonen) men han var pigg och busade runt här hemma i lägenheten och nästan klättrade på väggarna, så idag fick han lov att gå iväg till dagis minsann återigen :)
Idag har jag dock inställd skoldag, så jag är hemma även idag. Passar på att dammsuga, städa kattlådan, plocka, diska, ta ut sopor, tvätta kläder och mattor och bädda rent i alla sängarna! (Duktigt, jag vet.) Men kan inte bara sitta hemma och dessutom när jag är ensam är så skönt få alla "måsten" gjorda då.
Ska även ta mig tid till att äta mat och plugga lite innan huligan-killen ska hem från dagis idag.

Dessutom!! Vaknade jag igår här hemma av att det var kolsvart i lägenheten. Alltså, lampan i hallen funka inte, inte lampan på toan, ingen TV, ingen radio. Endsast köket hade belysning och tack och lov för spisen funka! Okej tänker jag och ringer till hyresvärden för att säga åt dom komma hit och fixa det igen eftersom jag fattar att en propp måste gått. Trevlig tjej svarar och säger, "Jag ringer el-killarna direkt!" Gud så underbart tänkte jag och väntade. Och väntade och väntade ... klockan blev tillslut 4, och ingen har kommit?! Min sambo ringer igen när han kommer hem från jobbet, och gissa vadå. Jo, kvinnan hade ringt, men gubbarna sket i att komma och fixa det! Och dom hade ju slutat för dagen nu, så vi fick ringa jouren. Vad säger då dom? "Ni får fixa det själva!" VA? Skämtar ni? Varken jag eller min sambo fattar inget av proppskåpet som är typ vadå 15 år gammalt på väggen... så vi får köpa själva nya proppar!!! Blir man irriterad eller vadå?

Skit lägenhet, elementen är iskalla fast vi vridit på full fräs på allihopa, det drar från fönstren i alla rummen och fläkten vid spisen funkar inte ens. Plus, vi hade inte ens en brandvarnare eller en duschdraperi stång när vi flyttade in, så gissa vilka som fick köpa det! Ska inte sånt finnas klart redan eller var förra ägaren så desperat att ta med sig dom?! Nej, jag längtar tills vi flyttar om 4 veckor!!

En Ny Vecka Börjar.

Kastar oss in i en ny vecka återigen då. William har lyckats gå och bli sjuk med 38,5 i feber sen i fredags stackaren. Dock bara feber och snorig och inga andra symtom som hosta eller liknande. Bara väldigt väldigt trött och grinig. Så nu får jag vara hemma och plugga medans han ligger här och sover mesta dels av dagarna. :)
Lite packning har jag väl hunnit med också, rensning av kläder och sånt som är nödvändigt, är ju bara drygt 1 månad kvar nu tills vi flyttar härligt nog!

Jag skulle försöka lägga upp en bild på min grav. test sticka men kamera sladden är spårlöst borta tyvärr så får googla fram en bild på veckan jag är i just nu, idag har jag påbörjat vecka 8 redan, (7+0). Ingen mage har börjat visa sig ännu direkt, svårt med all överskotts hud från graviditeten med William dessutom, men spänd och "gravid svullen" jo tackar, det känner jag mig iallafall! Kissnödig, hungrig, lite trevlig halsbränna på nätterna och lätt illamående på morgonen det säger nog det mesta ;)
Får hålla till godo att det är drygt 3 veckor kvar till första UL (ultrajudet) på bebisen, men det känns långt tills dess!

Ungefär såhär ser lilla knyttet ut under denna vecka! :)


Är fortfarande lite dåligt med frågor och kommentarer i den här bloggen, ställ vilka frågor ni vill och jag ska försöka svara! ;)

RSS 2.0