Tips Och Egna Erfarenheter.

Visst kan jag dela med mig av lite egna tips och tankar kring hur det är att bli förälder för första gången!
Som sakt, det är stort att bli förälder! Större än man kan tänka sig absolut. Det är ju verkligen inte som man föreställt sig på något vis.

Igentligen finns inte så mycket tips jag kan ge er, för alla föräldrar är ju olika. Men känn er in i situationen själva och pröva er fram i föräldra rollerna!
Alla barn är unika och helt olika varandra och har egna rutiner och mönster.
Bli inte avundsjuka eller irriterade om någon annans barn kanske sover hela nätter och inte era.
Något barn kanske äter mer eller ammar oftare än någon annan eller ammandet kanske inte alls går bra för en del, men för andra går det jätte bra.

Det är svårt ge tips till andra just för barn är olika, men som förälder gäller det vara tålmodig och lyhörd för sitt barn! Ha tålamod, dom kommer sova hela nätter ju äldre dom blir, men kanske inte just nu bara. Det är stor omställning för dom att komma ut i den här världen också.
Dela på uppgifterna är extremt viktigt som mamma och pappa!
Pappan ska få ha egen tid med barnet redan från början. Ta en promenad med barnvagnen själv till exempel, kunna värma en flaska med ersättning eller bröstmjölk som mamman pumpat ut så du som mamma kan ta ett bad eller bara läsa en tidning eller ta en promenad och kunna koppla av.
En pappa kan lätt känna sig utanför när barnet väl kommit, vad jag upplevt av egen erfarenhet.
Man är ju inte längre bara två, utan ett barn är i mellan är två nu och kräver all uppmärksamhet från er.

När barnet är några månader, kan ni utan problem lämna ifrån er honom/henne några timmar för att göra saker tillsammans som ett par! En bio kväll, en middag, en promenad. Ja, vad som helst!
Det viktiga är att ni är trygga med att lämna erat barn i någon annans händer som ni litar på och vet att hon/han är trygg och säker hos.
Våga be om hjälp från familjmedlemmar!!
Det är inte fel, ni är inte sämre föräldrar för att låta erat barn vara hos mor/far föräldrar under några timmar eller en dag. Tvärtom, det ger er nya tag som föräldrar och partners.
Kom ihåg varför ni först blev förälskade och vad ni betyder för varandra och visa det i vardagen.
Säg gärna till exempel "Vilken fantastiskt bra mamma/pappa du är" ofta till varandra för visa er uppskattning till varandra.

Jag har så mycket mer att skriva, men det här anser jag är det viktigaste för en första gångs förälder att tänka på! Fortsätt komma med tips vad jag ska skriva om, detta är otroligt kul! :-)

;) <3

:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0